Kétharmaddal kellene küzdeni a kamupártok ellen

Kamuintézkedések helyett kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen, ezért a Volner Párt azt javasolja, csak az a párt állíthasson országos listát, amely a megyék és az egyéni választókerületek kétharmadában tud jelöltet állítani – mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2020. 11. 19. 8:49
VOLNER Jnos
Volner János elmondása alapján, pártja nem fél attól, hogy ne tudna ezeknek a feltételeknek megfelelni Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János közölte:

a rendszerváltás óta négyévente választási visszaélésekre kerül sor. „Először a szocialisták szerveztek meg számos cigány embert, számos cigány közösséget maguknak annak érdekében, hogy meg tudják a szavazataikat szerezni”

- jelentette ki.

Amikor a Fidesz kormányzati ciklusa következett, akkor pedig a Fidesz volt az, amely

„a hatalmával súlyosan visszaélve elkezdte a cigány szavazókat az urnákhoz szállítani”

- folytatta a független országgyűlési képviselő .

Megjegyezte: az elmúlt éveket pedig „a kamupártok országlása” jellemezte, amelyek a költségvetéstől egyesével is százmilliókat szereztek meg, az általuk okozott kár négyévente elérte a milliárdos nagyságrendet.

Volner János elmondása alapján, pártja nem fél attól, hogy ne tudna ezeknek a feltételeknek megfelelni
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus szerint a most az Országgyűlés előtt lévő választásitörvény-módosítás „kamuintézkedés”, mert „nem befolyásolja, hogy továbbra is szavazóvásárlással, kamupártok rendszerén keresztül dőljenek el a választások”.

A Volner Párt azt javasolja, hogy a pártoknak a megyék kétharmadában, 14 megyében és az országgyűlési egyéni választókerületek kétharmadában, 71 választókerületben kelljen jelöltet állítaniuk az országos listához.

Javasolják azt is, hogy a jövőben egy választópolgár csak egy pártot, jelöltet támogathasson, mert „a választási visszaélések melegágya” a többes ajánlás.

Közölte:

új pártként a Volner Párt nem fél attól, hogy ne tudna ezeknek a feltételeknek megfelelni.

Volner János beszélt arról is, szomorúnak tartják, hogy a Fidesz érdemi intézkedések helyett „a koronavírus okozta veszélyhelyzettel visszaélve”, „saját hatalomtechnikai érdekeinek megfelelően” toldozgatja a választási törvényt.

A politikust kérdezték az alaptörvény-módosításról is, ezzel kapcsolatban azt mondta, „minden olyan javaslat, amely nem azt gondolja, hogy az apa férfi, az anya nő, természetellenes és életidegen”. A baloldali körök a nemrég az Európai Bizottság által kidolgozott LMBTQ-stratégiát megpróbálják Magyarországra és Lengyelországra is ráerőltetni – folytatta -, de a kérdésnek „semmi köze a jogállamisághoz, pusztán szélsőliberális politikai küzdelem, amelyben Magyarország és egész Európa csak veszíthet”.

Hozzátette: a magyar kormánynak az utolsó leheletéig küzdenie kell, hogy ne tudják ilyen módon Magyarország jogalkotását befolyásolni; meg kell vétóznia mind az uniós költségvetést, mind az uniós helyreállítási alapot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.