Baloldali kapcsolatok a hírhamisító Hírklikk mögött

Több szálon kötődik a baloldalhoz az álhírgyártás egyik fő felülete a Hírklikk internetes oldal – ezt tárta fel cikkében az Origó.hu. A portál ügyvezetője és cégén keresztül felerészben tulajdonosa Wirth Zoltán, aki hosszú évek óta dolgozik a baloldal közelében.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2020. 07. 30. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly DK-s és MSZP-s kapcsolatokkal rendelkezik a baloldali álhírgyártás egyik fő felülete, a Hírklikk internetes oldal, amely az utóbbi néhány héten több botrányos ügyet is közölt egymás után – erről számolt be az Origó.hu. Emlékezetes: a hírportál előbb aktív szerepet játszott a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinával készült kamuvideó terjesztésében, majd az asszony ikertestvérét felhasználva készítettek egy hamis híranyagot egy koronavírust állítólag kimutató csodamasináról. Ezután Orbán Viktor kormányfővel hamisítottak egy interjút, amelyet címoldalon, fő helyen közöltek.

A Hírklikk impresszuma szerint a lap kiadója az MSH Média Kft., amelynek egyik ügyvezetője és a Hírklikk Kft.-n keresztül felerészben tulajdonosa Wirth Zoltán. Az Origó.hu írásában kiemelte, hogy mindkét tisztségben osztozik a pécsi sportéletben évtizedek óta vezetőként tevékenykedő Máté Jánossal. Hozzátették: utóbbit egyébként tavaly decemberben nevezte ki a baloldali többségű helyi közgyűlés a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. élére. – A Hírklikkhez arcát adó Wirth Wikipédiáról azóta törölt életrajza szerint 2002-től politikai tanácsadóként dolgozott. Később azonban az „online média szakértőjeként” átváltott a sajtó világába, ahol „vállalkozóként” több ismert magyar médium működtetésében is részt vett. Így (céges érdekeltségein keresztül) fontos szerepet töltött be több baloldali portál, így a Stop.hu és a Sztárklikk.hu életében, jelenleg pedig a Hírklikket és a Pécsi Stopot irányítja – hangsúlyozták.

Az Origó hírportál azt írta, hogy Wirth Zoltánt az MSZP megbízható kádereként, azon belül is Puch László volt pártpénztárnok embereként tartják számon. Ezt azzal támasztották alá, hogy amikor Puch közvetlenül a 2010-es kormányváltást követően médiabirodalom építésébe kezdett, akkor e terv fontos szereplője volt az OPT Ügynöki Kft., ami ekkoriban a Stop.hu és a Népszava kiadója volt. Hozzáfűzték, hogy a cég ügyvezetőjét akkor Wirth Zoltánnak hívták. – Szintén a Puch-vonalat erősíti, hogy 2011 és 2012 között Menyhárt Máriával bukkant fel a (jelenleg felszámolás alatt álló) Integrált Média Megoldások Kft. mögött. Menyhárt évekkel később a Puch-birodalom egyik vezetője lett – írta az Origó.hu.

Rámutattak arra is, hogy a Hírklikk jelenlegi résztulajdonosa, ügyvezetője Puch László mellett nem titkoltan jó politikai kapcsolatokra tett szert, olyannyira, hogy korábban bejárása volt a szocialista párt legfelsőbb köreibe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.