Kifejezetten jól állunk az oltási programmal a MOK szerint

A járvány legyőzése csak az oltási program gyors végrehajtásával lehetséges, amellyel kifejezetten jól állunk – hangsúlyozta közleményében a Magyar Orvosi Kamara. A koronavírus minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz – hívták fel a figyelmet.

Magyar Nemzet
2021. 03. 23. 10:43
null
Budapest, 2021. március 13. Oltásra készítik elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját a Szent Margit Kórház oltópontján 2021. március 13-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A járvány legyőzése, az ország kinyitása, a negyedik hullám megelőzése

az oltási program gyors, eredményes végrehajtásán múlik. Ebben kifejezetten jól állunk,

de az, hogy most, a harmadik hullám csúcsán hányan kerülnek kórházba, hány honfitársunkat veszítjük el, az a korlátozó intézkedéseken és a lakosság önfegyelmén, szabálykövetésén múlik.

Ezért egyszerre kell erőltetett menetben folytatni az oltási programot és erősíteni a személyes védekezést, távolságtartást, kapcsolat-minimalizálást” – foglalta össze a jelenlegi állapotokat tegnap esti közleményében Magyar Orvosi Kamara (MOK).

A helyzet rendkívül súlyos, ezért a MOK elnöksége mindenkitől azt kéri, hogy csak rendkívül indokolt esetben mozduljon ki otthonról.

„Kérjük a lakosságot, hogy tervezzék meg a bevásárlást, lehetőség szerint hetente maximum egy alkalommal menjenek boltba, közeledik a tavasz, az egyedül végzett kerti munka veszélytelen, de ne a barkácsáruház legyen az új pláza, ahol közösségi életünket éljük, aki teheti, mellőzze a tömegközlekedési eszközöket, ne látogassuk szeretteinket, ne találkozzunk barátainkkal, jelenleg ezzel vigyázunk a legjobban rájuk, ne menjenek hétvégén a közkedvelt parkokba, tavakhoz, kirándulóhelyekre, kerüljenek minden halasztható utazást, belföldön is, idén maradjon el a húsvéti rokonlátogatás, locsolkodás, hogy jövőre is meglocsolhassuk szeretteinket” – fogalmazták meg kéréseiket.

Kincses Gyula MOK-elnök már korábban leszögezte, az a jó vakcina, amit beadnak
Fotó: Világgazdaság/Kallus György

A találkozások csökkentése, a távolságtartás, a helyes maszkviselés és a kézmosás most emberéletek számában mérhető személyes felelősség a Kamara szerint.

„Tudjuk, hogy mindez sok lemondással jár, mindenki vágyik a szabadabb, korlátozás nélküli életre, de idő előtti lazítással ne tegyük eredménytelenné az eddigi korlátozásokat. Ma Önökön múlik, hogy az intenzív osztályokra olyan terhelés hárul-e a közeljövőben, ami már korlátozza az ellátás biztonságát” – szóltak a lakossághoz.

Az Orvosi Kamara a döntéshozóktól szigorúbb szabályok bevezetését is kérte közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.