Kihegyezett karókkal is támadtak az enyingiek

Újabb három gyanúsítottat tartóztattak le a hatóságok az érdi verekedés ügyében. A hatóság elfogta az egyetlen halálos áldozat gyilkosát, aki azt vallotta, hogy önvédelemből szúrt. Lapunk úgy értesült, hogy a biztonsági kamera felvételei nem támasztják alá a férfi szavait.

2020. 08. 16. 17:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben illetékes Budapest környéki törvényszéki nyomozási bíró vasárnap elrendelte mindhárom, még pénteken elfogott enyingi férfi letartóztatását 30 napra – értesült hivatalos forrásból a Magyar Nemzet.

Mint azt megtudtuk, a Pest megyei nyomozók folyamatosan elemzik az egyik érdi benzinkútnál július 30-án kirobbant, családi háborúról készült biztonságikamera-felvételeket. Az enyingi és érdi családok között kirobbant háborúban egy ötvenéves érdi férfi meghalt, miután a 36 éves enyingi támadója szíven szúrta.

A szurkáló azt állította a letartóztatásáról döntő nyomozási bírónak, hogy önvédelemből szúrt, a maga és családja tagjainak életét akarta megmenteni. Érdemes megjegyezni: a biztonsági kamerák felvételei alapján azonban nem egészen erről volt szó.

Az összecsapásban elszenvedett sérülések miatt ketten súlyos, életveszélyes állapotban kerültek kórházba, közülük egy ember még mindig kómában van. Rajtuk kívül tucatnyi súlyos és kéttucatnyi könnyű sérülést kellett ellátni.

Tizenkét verekedőt korábban már letartóztatott a nyomozási bíró, miután a háború másnapján sikerült őket azonosítani, elfogni, majd őrizetbe venni és meggyanúsítani. Még csütörtökön a nyomozók a felvételeket elemezve újabb három támadót azonosítottak az enyingi nagycsaládból. Pénteken hajnalban Enyingen és Siófokon a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével fogták el a 21 éves enyingi B. Krisztofert és a 35 éves siófoki R. Istvánt.

Néhány órával később, a rendőrök Székesfehérváron elfogták a 28 éves enyingi F. Andrást is. A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint

az újonnan azonosítottak közül az egyik egy kerékkulccsal leütötte az érdi család egy tagját és elvette a nála levő vasvillát, majd ezzel a vasvillával kezdett el szurkálni. A másik két elfogott férfi pedig egy-egy kihegyezett farúddal a kezében támadta meg az ellenkező érdekkörbe tartozó család tagjait.

A három újabb elkövetőt az ügyben csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Pest Megyei Főügyészség ügyelete – a korábban elfogott elkövetőkhöz hasonlóan – még szombaton indítványt tett a három férfi letartóztatásának elrendelésére, mivel álláspontjuk szerint szabadlábon hagyásuk esetén fennáll a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlés veszélye is. A nyomozási bíró ezzel teljeskörűen egyetértve hozta meg a döntését. A három újabb letartóztatott enyingit a család többi letartóztatott tagjától biztonsági okokból külön városban tartják fogva.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a családi háború azután robbant ki, hogy az egyik érdi férfi beházasodott az enyingi családba, de az ifiasszony néhány hónap után hazaszökött. A háború állítólag azért tört ki, mert az esküvő több millió forintba került és az érdiek követelték az enyingiektől a költségek megtérítését.

A verekedés estéjén az enyingi család legalább tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választva több gépkocsival megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott találkozzanak a helyi család tagjaival. A találkozóra mindkét fél különböző ütő-, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával. A verekedést az robbantotta ki, hogy az egyik érdi elütött két enyingit, nem sokkal később pedig lövések is eldördültek. A halálos sérülést okozó támadót emberöléssel, a többi résztvevőt – egyelőre – csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.