Kilőtték a rendőrök a drogárus autójának a kerekét

A rendőrök szerint nem a bűnözőn múlott, hogy nem történt tragédia. E

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 11. 19. 15:06
BRFK elfogás Velence
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsodort autójával egy rendőrt egy drogkereskedéssel gyanúsítható férfi. A bűnöző közel 15 millió forintot érő marihuánát szállított, ezért még azt is megkockáztatta, hogy egy nyomozó életét veszélyeztesse. A Magyar Nemzet információi szerint a helyzet olyan éles volt, hogy a rendőrök szerint őrangyaluk segítsége is kellett, hogy ne legyen a menekülésből halálos gázolás.

Fotó: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói hetek óta figyeltek egy vidéki férfit, aki a gyanú szerint nagyobb tételben üzletelt növényi eredetű drogokkal. A kábítószer iránti kereslet a bűnügyi felderítés adatai szerint a koronavírus-fertőzés miatt elrendelt járványügyi korlátozások idején sem csökkent, csak az elosztók nem a szórakozóhelyeken adják át az árut.

A gárdonyi lakcímmel rendelkező drogárust figyelték, s tudták, hogy november 18-án délelőtt pakolta be az árut az autójába. Kora délután Velence belterületén, egy parkolóban akarták elfogni, de a férfi tudta: kockáztatnia kell, hiszen nem akarta, hogy a szállítmányt megtalálják a rendőrök. Nem is állt meg a rendőri jelzésre, hanem beletaposott a gázba, eközben elsodorta az egyik, vele szemben jogszerűen intézkedni kívánó nyomozót. A rendőrnek még félreugrania sem volt ideje, csak a szerencsén múlott, hogy a menekülésből nem lett gázolás, a drogkereskedőt nem érdekelte a nyomozó sorsa.

A sérült rendőr egyik, az intézkedést biztosító társa ezek után fegyverével célzott lövést adott le a menekülő autó kerekére, a lövést talált, de ez sem állította meg a dílert. A menekülő bűnöző tovább száguldott, a felderítők csak tíz perces üldözés után, Nadap és Lovasberény között tudták megállásra kényszeríteni a sofőrt. A gárdonyi férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői. A lövés a helyszínre érkező nyomozó ügyészek elsődleges véleménye szerint jog-és szakszerű volt, tárgyra irányult, nem okozott személyi sérülést.

Fotó: Police.hu

A gázoló ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított eljárást, ezzel párhuzamosan a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt is megindított egy nyomozást. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették, november 19-én előterjesztést tettek letartóztatására. A nála talált kábítószerből legalább hatezer adagnyit tudtak volna eladni a feketepiacon, porciónként háromezer forintos átlagáron. A felderítők vizsgálják a rendőrt elsodró kábítószerkereskedő kapcsolatrendszerét is, keresve, honnan szerezte be az árut, illetve kik azok, akik kisebb csomagokban átvették volna azt vevőik kiszolgálására.

A rendőrök örültek annak, hogy társuk jobban van, ettől erőt kapva egész éjjel azon dolgoztak, hogy a díler üzlettársait is megtalálják. A nyomozók még aznap éjszaka Budapest IX. kerületében elfogták azt a szerb férfit is, akitől a gyanú szerint a gázoló a drogot beszerezte. származott.

Fotó: police.hu

Lakását átkutatva hatalmas készletet, 32 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot, csaknem nyolcmillió forint készpénzt és két gépkocsit foglaltak le. A drog feketepiaci értéke megközelíti a százmillió forintot. Mindkét gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult eljárás, a felderítők szerint a főváros egyik legnagyobb marihuána elosztóját sikerült lekapcsolni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.