Kínai-magyar egészségközpontot avattak Budapesten

Most már nem csak gyárakat vagy infrastruktúrát építenek kínai befektetők Magyarországon, hanem a nagyobb hozzáadott értékű fejlesztésekből is részt vállalnak – mondta Magyar Levente.

Forrás: MTI2019. 11. 21. 11:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen úgy fogalmazott, a fejlesztés szép példája annak, hogy milyen széles területre terjed ki a magyar-kínai együttműködés.

Most már nemcsak gyárakat vagy infrastruktúrát építenek kínai befektetők Magyarországon, hanem a nagyobb hozzáadott értékű fejlesztésekből is részt vállalnak – mondta. Ez azt is jelenti, hogy a világszínvonalú magyar orvosképzés hasznát sikerül így is kamatoztatni – fűzte hozzá Magyar Levente.

Liu Bo, Kína budapesti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi tanácsosa az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy Kelet-Közép-Európában Magyarország Kína legfőbb befektetési célpontja és harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere.

Ugyanakkor gyors ütemben fejlődik a kínai-magyar gyógyszer-kereskedelem is, ami 2018-ban tizenhétszeresen haladta meg a 2001-es mértéket; ez a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti gyógyszer-kereskedelem 16 százalékát jelenti – közölte.

A Kína által meghirdetett „Egy övezet egy út” politika, illetve a magyar kormány keleti nyitás politikája keretében a kétoldalú egészségügyi együttműködés fényes jövő előtt áll – mondta a tanácsos.

Hu Hsziao-csiang, a beruházó New Horizon Group képviselője közölte, az „Egy övezet, egy út”, illetve a magyar kormány keleti nyitás politikája nyomán 2016-ban döntöttek a fejlesztésről.

Az a céljuk, hogy Magyarország egyik legjobb magánklinikájává váljanak, és terveik között szerepel a nemzetközi terjeszkedés is – mondta.

Pesti Imre, a beruházást koordináló Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar és a Magyarországon élő kínai betegeken túl Kínából is várják azokat, akik Európában akarják gyógykezeltetni magukat. Azokat is szeretnék Magyarországra csábítani, akik eddig például Svájcot részesítették előnyben – fűzte hozzá.

A Millennium Egészségközpont egynapos sebészeti, a többi közt száj- és gerincsebészeti, továbbá fogászati ellátást kínál világszínvonalú technológiával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.