Kispesten kommunikációra mindig jut elegendő pénz

Kispest nemrég azzal került be a hírekbe, hogy a Kúria kimondta: az önkormányzat nem tilthatja be a Soros-ellenes plakátokat a tartalmuk alapján. Az MSZP-s polgármester által vezetett kerület vélhetően más miatt is híres lesz. Pél­dául a meg nem valósult fejlesztésekkel és az elszalasztott lehetőségekkel fog bevonulni a történelembe.

Magyar Nemzet
2019. 02. 25. 6:34
Hungarian government poster portraying financier George Soros in Budapest
A Kúria szerint a XIX. kerületben jogellenesen távolították el a Soros-plakátokat Fotó: Laszlo Balogh Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár százmilliós összegeket költ el Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere és a szocialista többségű önkormányzat kommunikációra, hogy a népszerűségüket növeljék, pártidentitásukat már nem igazán hangsúlyozzák (arra is volt példa, hogy egy önkormányzati választáson lehagyták a plakátjaikról az MSZP-s logót), így számos választópolgár nincs tisztában azzal, hogy a XIX. kerület az ország egyik legelutasítottabb pártjának vezetése alatt áll – jelentette ki a Magyar Nemzetnek az önkormányzat belső ügyeit jól ismerő forrásunk. Hozzátette: Gajdáék politikai irányultságát jól szemlélteti, hogy tavaly eltávolították a Soros György bevándorláspárti tevékenységéről tájékoztató plakátokat – a Kúria múlt heti döntése szerint jogellenesen.

Bár 1,8 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány a kerülettől 2013-ban, és egy újabb egymilliárdos hitelt is felvett az önkormányzat – mint forrásunk rámutatott –, számos fontos fejlesztés nem valósul meg, s gyakorlatilag elfolynak a pénzek Kispesten.

A Kúria szerint a XIX. kerületben jogellenesen távolították el a Soros-plakátokat

– Pél­dául a rossz állapotban lévő Kossuth téri piac felújítása is régóta várat magára, pedig 2010 és 2017 között 150 millió forint nyereséget termelt a létesítmény, abból képezhettek volna felújítási alapot – fejtette ki, hozzátéve: a piac balesetveszélyes járófelületén már többen is bokatörést, illetve -ficamot szenvedtek. A kerület vezetése által elszalasztott számos lehetőség között említette: bár a hétszázmilliárd forintos büdzséjű Egészséges Budapest programból szinte az összes fővárosi szakrendelő kapott pénzt, Gajdáék nem vették igénybe a 160 millió forintos támogatást.

Forrásunk szerint Gajdáék nemtörődömségét érzékelteti az is, hogy nem foglalkoznak a balesetveszélyes faállománnyal.

A Magyar Nemzet a fentiekről megkérdezte a polgármestert is, várjuk a válaszokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.