Kocsis Máté: A baloldali összefogás nem sokszínű, csak kétszínű

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal eljutott odáig, hogy emberéletek árán szereznének politikai hasznot.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 13:37
KOCSIS Mt
A felszólalásokból egyértelműen kiderül, hogy az ellenzék nincs jó állapotban - szögezte le Kocsis Máté Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté a miniszterelnök beszédére reagáló felszólalásában visszautasította a baloldal vádjait, hogy a kormány nem tesz semmit. Hosszan sorolta az intézkedéseket, amelyekkel segít a kabinet. Megemlítette a bértámogatást, a lakás áfa csökkentését, minden idők legnagyobb orvosi béremelését, a hitelmoratóriumot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a fiatalok szja mentességét is.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy az ellenzék felszólalásaiból kiderül, nincsenek jó állapotban. Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc felszólalására reagálva elmondta, a DK elnöke az a személy a parlamentben, aki nem oktathat ki senkit sem erkölcsből, odáig pedig végképp nem merészkedhet, hogy fenyegetőzik.

– Nekünk nem öröm gyurcsányozni, a szemkilövető jelző pedig azért hangzik el, mert igaz. Ön hazudott, és rátámadt a saját népére, lovasrohamot vezényelt a saját nemzettársai ellen – mondta Gyurcsány Ferencnek.

Kocsis Máté felszólította az ellenzék vezérét, hogy mindezek után ne beszéljen morális fölényből képviselőtársaival. Az ellenzék politikai kultúráját a hazugság jellemzi, a baloldali összefogás nem sokszínű, ahogy azt Gyurcsány Ferenc állítja, hanem csak kétszínű – mondta Kocsis Máté, és példaként említette, hogy először azt kifogásolták, hogy kevés, majd azt, hogy sok a lélegeztetőgép, kamuvideókkal járatták le az egészségügyi dolgozókat, és folyamatosan bizalmatlanságot keltenek az oltással kapcsolatban, miközben Hiesz György és László Imre suttyomban beoltatta magát.

A felszólalásokból egyértelműen kiderül, hogy az ellenzék nincs jó állapotban – szögezte le
Kocsis Máté
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett Krekó Péter szavaira is, aki arról beszélt, hogy politikai előny lehet a járvány elszabadulása az ellenzék számára.

– Maguknak semmi sem drága – mondta Kocsis Máté, aki szerint a baloldal eljutott odáig, hogy emberéletek árán szereznének politikai hasznot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.