Kocsis Máté: A Jobbik lassan a saját létezését is letagadja

A Jobbikról nyilvánosságra került felvételek a párt igazi arcáról tanúskodnak, ezért is hiteltelen az az együttműködés, amely a Jobbik és a baloldal között formálódik – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A parlament tavaszi ülésszakára vonatkozóan a munkával kapcsolatban Kocsis Máté kifejtette: az ellenzéki botránypolitizálás ellenére hatékony törvénykezésre készül.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 22. 10:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté számára hiteltelen, hogy az a Jobbik, amelyik akkor erősödött meg, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként rendőröket vezényelt Budapest utcáira 2006-ban, most összeborul a DK-val. Úgy véli, a jobbikosok a hatalom és a pénz megszerzéséért mindenre képesek. A saját múltjukat és lassan a létüket is le fogják tagadni.

A Jobbikban egyhamar a következetlenség is probléma lesz – mondta. Követhetetlen, hogy ki, mi alapján maradhat a pártban, és kinek kell mennie – utalt Kocsis Máté Szávay Istvánra, aki végül lemondott miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen azzal dicsekedett, hogy megvert egy zsidó nőt, miközben még mindig a Jobbik politikusa a zsidókat listázó Gyöngyösi Márton és Bencsik János, aki maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik szerinte túl nagy befolyással rendelkeztek a kormányban.

Kocsis Máté nem látja, hogy lenne politikai racionalitása annak, amit az ellenzék csinál. Szerinte nincsen egy átlátható vagy bárki számára megérthető vagy akárcsak a maguk számára tisztázott politikai elképzelés, koncepció, amelyet követnek.

Velkovics Vilmos kérdésre reagálva közölte: a kormány a parlament tavaszi ülésszakában is el fogja végezni a munkáját. Az ellenzék ezt néhány percig akadályozhatja, vagy kivonulhat.

A Fidesz-KDNP ugyanakkor olyan ügyekkel szeretne foglalkozni, mint a családvédelmi akcióterv elfogadása és a közelgő EP-választás, nem pedig azzal, hogy mit csinál az ellenzék – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté nem tudja, mi az ellenzék koncepciója, de azt igen, hogy teljesen romokban hever.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.