Kocsis Máté: Álhírt közölt az Index. hu

Valótlanul állította az Index.hu, hogy kormánypárti szakértők a Fidesz-KDNP várható gyengüléséről nyilatkoztak volna a portál számára, s a tanácsadók ezt bármilyen jogi eljárásban vállalják is – jelentette ki Kocsis Máté szombati Facebook-bejegyzésében. A Fidesz frakcióvezetője az írás eltávolítására szólította fel a híroldalt.

2019. 02. 09. 18:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álhírnek, hamis látszatkeltésnek, valamint az olvasók becsapásának nevezte Kocsis Máté Facebook-oldalán az Index.hu-n pénteken megjelent cikkét, amelyben a kormánypártok meggyengüléséről értekeztek. Amellett, hogy a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának a vezetője tételesen cáfolta a portál állításait, azt is hangsúlyozta, hogy a cikkben megfogalmazottakkal ellentétben a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem a szerző Fábián Tamással, sem pedig az Index.hu egyetlen munkatársával sem, és ezt bármilyen jogi eljárásban vállalják is. – Azt kérem, távolítsák el az írást, mert az valótlanul hivatkozik “a frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójára”, és ezzel megtéveszti a hírfogyasztókat! – olvasható Kocsis Máté bejegyzésében.

A portálon egyebek mellett azt állították, hogy a „kormánypártban dolgozó kommunikációs és politikai tanácsadók úgy gondolják, hogy az önkormányzati választásokon vidéki nagyvárosokban és Budapesten is gyengülni fog a Fidesz”, és az állítólagos szakértők szerint ezért „nem teljesen mindegy a mostani helyzet, mert bizonyos erőpozíciókat el tudnak foglalni” az említett településeken.

A frakcióvezető aláhúzta, hogy „a Fidesz-KDNP a közvélemény-kutatások szerint nagy fölénnyel élvezi a választók bizalmát, kiváló és egyetlen alkalmas főpolgármesterrel, és számos nagyszerű polgármester-jelölttel” magabiztosan készül az önkormányzati választásokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.