Kocsis Máté: Magyarország győzött

A Fidesz frakcióvezetője szerint, csak a kormánypártok elég erősek, hogy megvédjék az országot.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 16:56
KOCSIS Mt
Kocsis Máté szerint ez most nem a politikai viták ideje. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté arról beszélt a Parlamentben, hogy lehangoló, hogy egy amerikai spekuláns mindenféle demokratikus legitimáció nélkül befolyást szerezhet az Európai Unió intézményeiben, és sorra nyílnak az ajtók előtte Brüsszelben. Kocsis Máté úgy vélekedett, hogy Soros György most „kapott egy tockost és egy kokit”, hiszen az Unió úgy döntött, egy világjárvány idején nem lehet a támogatásokat semmilyen politikai feltételhez kötni. Magyarország győzött – fogalmazott a Fidesz politikusa, aki szerint olyan döntéseket akartak rákényszeríteni hazánkra, amiket nem akarunk meghozni. Emlékeztetett: a genderlobbi gőzerővel dolgozik, és a migrációs akcióterv részeként 34 millió bevándorlónak adnának szavazati jogot az unióban. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője emlékeztetett, az ellenzék ahhoz nyújtott volna segítséget, hogy az amerikai spekuláns brüsszeli emberei elvegyék az ország pénzét. Erre nincs mentség – fogalmazott Kocsis Máté, és kiemelte,

Magyarországon csak a kormánypárti koalíció annyira szabad és erős, hogy képes megvédeni a nemzet érdekeit.

Válaszában Orbán Balázs megnyugtatónak nevezte, hogy minden állam támogatta az unióban a kompromisszumot, hiszen korábban az a veszély fenyegetett, hogy politikai feltételekhez kötnék az országoknak járó pénzügyi forrásokat. A miniszterelnökség államtitkára elmondta: az unió pénzügyi érdekeinek védelme a feladata a jogállamisági mechanizmusnak, amelyre csak akkor kerülhet sor, ha a költségvetés hatékony védelmét egyéb eljárások nem tennék lehetővé, és közvetlen ok-okozati összefüggés lenne az uniós pénzügyi érdekek sérelme és egy ország tevékenysége között.

A politikai nyomásgyakorlás veszélye így elhárult, és az ország érdekét is sikerült megvédeni – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.