Kocsis Máté: Most összefogásra van szükség

Gulyás Gergely miniszter Kocsis Mátéhoz hasonlóan egyértelművé tette: nem látják értelmét, hogy a vészhelyzetben a kormánynak adott felhatalmazáshoz határnapot rendeljenek.

Forrás: Facebook, atv.hu2020. 03. 30. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról történő szavazást megelőzően Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót az Országház előtt.

Egy órán belül szavazunk a koronavírus-törvényről, azt az ellenzék továbbra sem támogatja. Pedig a járványveszély miatt és az emberek egészségének a védelme érdekében arra lenne szükség, hogy az emberek a pártok közötti egységet érezzék – erről beszélt Kossuth téren Gulyás Gergellyel tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté. A frakcióvezető hozzátette, világosan látszik, hogy az ellenzék minden kifogást megtalál”, hogy ellenezze a koronavírus-törvényt, hiába a józan ész.

Percek múlva szavazunk a koronavírus-törvényről. Most összefogásra van szükség, erre kérjük az ellenzéket is! – írta már a sajtótájékoztató után, de a szavazás előtt a Facebookon Kocsis Máté.

Gulyás Gergely miniszter Kocsis Mátéhoz hasonlóan egyértelművé tette: nem látják értelmét, hogy a vészhelyzetben a kormánynak adott felhatalmazáshoz határnapot rendeljenek, sem a 60, sem a 90, sem a 120 napos időkorlátot nem veszik be a törvénybe, hiszen a veszélyhelyzetnek akkor van vége, amikor a járványveszély végét kihirdetik – ismételte meg.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a mai szavazás lehetőséget ad majd a parlamenti felhatalmazás alapján a kormánynak, hogy a koronavírus-veszély esetén szükségessé vált kormányrendeleteket megalkossa és azok ne csak 15 napig maradhassanak hatályban – írta az atv.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.