Kocsis Máté: Pikó belejött a mutyizásba, a vagyon kijátszásába

„Józsefvárosban Pikó András másfél milliárd forintért adott el kerületi ingatlanokat a veszélyhelyzet alatt, saját hatáskörben, egyedül. Azt hiszem, ezt nevezik brutális vagyonfelélésnek, a jövő eladásának, a baloldali propagandasajtó pedig megint hallgat” – számolt be közösségi oldalán Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője. A kormánypárt frakcióvezetője Pikó korábbi mondatára is emlékeztetett: „nem tudok mit csinálni, hat pártot kell kifizetnem”.

2021. 06. 30. 17:05
null
Kocsis Máté helyét a jelenlegi alpolgármester, Sára Botond szeretné átvenni Józsefvárosban Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője a szerdai botrányos képviselő-testületi ülés után közösségi oldalán reagált Pikó András korrupciós vádaskodásaira. A kormánypárti országgyűlési képviselő rámutatott:

„Józsefvárosban Pikó András másfél milliárd forintért adott el kerületi ingatlanokat a veszélyhelyzet alatt, saját hatáskörben, egyedül.

Azt hiszem ezt nevezik brutális vagyonfelélésnek, a jövő eladásának, a baloldali propagandasajtó pedig megint hallgat” – számolt be közösségi oldalán Kocsis Máté, aki hozzátette: a nem túl okos és nem túl szorgalmas,

ellenben rendkívül arrogáns polgármester a mutyizásba, a vagyon kijátszásába gyorsan belejött, és úgy látszik a világ pénze sem elég a haverok kifizetésére, a megemelt politikai költségekre.

Kocsis Máté felsorol három olyan tényt, amelyet a Pikó András által aláírt dokumentumok támasztanak alá. „Adósság nélkül, 13 milliárdos plusszal vette át a kerületet. Csak összehasonlításképpen: amikor polgármester lettem, 11 milliárd forint adósságot örököltem meg, köszönhetően például Molnár György helyi MSZP-elnöknek, aki manapság már C8-as „civilként” adogat tanácsokat újra az önkormányzatnak, legutóbb pedig a kedvenc kocsmája előtt záratták le az utcát” – sorolta az elsőt a fideszes képviselő, aki második pontként rámutatott:

tavalyról majdnem ötmilliárd forintja maradt meg a kerületnek. Kocsis nyomatékosította, hogy ez volt az az év, amikor Pikó azt hazudta, hogy a kormány kifosztja a kerületet.

„Soha nem gazdálkodott korábban Józsefváros akkora költségvetésből, mint Pikó András idén. Ez 28 milliárd forintot jelent. A mienk 17–21 milliárd körül mozgott annak idején, mégis tudtunk folyamatosan felújítani, most nem történik szinte semmi a kerületben, ellenben rohad le minden.”

Kocsis bejegyzését így folytatja: „Ezek a tények. Most mindezek ellenére nagyszabású vagyonfelélésbe is kezdtek, közben még a balatoni strandot is átjátszották vitorlás haveroknak. Talán időszerű lesz lassan foglalkoznunk Pikó András azon mondatával, miszerint:

»nem tudok mit csinálni, hat pártot kell kifizetnem«”

– emlékeztetett posztjában a Fidesz frakcióvezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.