Kocsis Máté: Pikó igazolja dokumentumokkal állítását!

Józsefváros vezetője továbbra sem tudta megcáfolni, hogy az egymilliárd forintos támogatást nem hívta le kellő időben.

2020. 05. 14. 22:24
KOCSIS Máté
Budapest, 2020. április 27. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, az egyik előterjesztő beszél a Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat összevont vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András, Józsefváros polgármestere továbbra sem tudta megcáfolni, hogy az önkormányzat a rendelkezésére álló egymilliárd forintos támogatását nem hívta le kellő időben. A kerületvezető ezzel szemben a Belügyminisztérium eljárását bírálta, és újabb három hazugsággal vádolta meg a VIII. kerület országgyűlési képviselőjét. Kocsis Máté (képünkön) reagálásában felszólította Pikót, hogy mutassa be azokat a leveleket, amelyet neki címzett, és igazolja állításait. – Válaszában három dolgot viszont állít a polgármester úr, tett lépéseket a Belügyminisztérium felé. Ezt én készséggel elhiszem, de mivel nem hívta le végül a kerület pénzét, ezért ezek a lépések nem voltak túl jók – írja válaszában Kocsis Máté.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A frakcióvezető kitért arra, Pikó állítása szerint benne van a kerület költségvetésé­ben a kormányzati támogatás tétele, ha így van, akkor igazolja. – Ez esetben megkérem, hozza nyilvánosságra a költségvetési rendelet és határozat vonatkozó részét! Döntési és közigazgatási szempontból kizárólag a költségvetési rendelet mint jogszabály és a határozat mérvadó, hiszen erről szavazott a testület – reagált Kocsis Máté Pikó András újabb vádjaira. Kocsis felszólította a polgármestert, hogy tegye közzé a megválasztása és ez év ­március 23. között részére megküldött valamennyi levelét, és igazolja az állításait.

Mint megírtuk: Pikó András lemondásra szólította fel Kocsis Mátét, mert a kormány átcsoportosította a Józsefvárosnak megítélt fejlesztési forrásokat. A Fidesz frakcióvezetője az ügyben a Belügyminiszté­rium vizsgálatát kérte, amiből kiderült, hogy Pikó András sem februárban, sem márciusban nem hívta le a kerületének járó pénzeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.