Kommunikációs zűrzavar a Gyurcsány-baráttá vált Jobbikban

A Gyurcsány-barát, baloldalivá vált egykori szélsőjobboldali Jobbik novemberben még a szigorításokat követelte a miniszterelnöktől.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 17. 18:01
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI Anita; SZABÓ Gábor; GYÖNGYÖSI Márton; DUDÁS Róbert; LUKÁCS László György; ANDER Balázs; Z. KÁRPÁT Dániel; SZILÁGYI György; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átgondolt, fokozatos, de legfőképp biztonságos nyitásra van szükség – hangoztatta a Jobbik parlamenti képviselője Facebook-oldalán. Dudás Róbert azt írta, legutóbb kérték a kormánytól, „tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a vendéglátó egységek legalább a teraszhelyiségeiket kinyithassák”. – A néppárti Jobbik hónapok óta követeli a kormánytól, hogy nyújtsanak nyolcvanszázalékos bértámogatást a bajba került magyar munkavállalóknak – állította a baloldali képviselő.

Ehhez képest Nunkovics Tibor, a párt frakcióvezető-helyettese tavaly novemberben még arról értekezett a Jobbik propagandatévéjének, az N1-nek, hogy

„vannak olyan gazdasági érdekei a Fidesznek, amik nem szolgálják, hogy itt különböző szigorítások legyenek.”

Követhetetlenné vált a Jobbik követelése szigorítás-ügyben Fotó: MTI/Soós Lajos

Lukács László György, a szivárványkoalícióhoz csatlakozó párt parlamenti képviselője – miután ősszel a miniszterelnök bejelentette a szigorításokat – közösségi oldalán azt állította:

„a mostani szigorítások a beismerése annak, hogy Orbán Viktorék lényegében a népszerűségszerzés érdekében hagyták, hogy a vírus diktálja a tempót.”

Nem a Jobbik az egyetlen, amelynél kommunikációs zavarok lépnek fel. Február elején Fekete-Győr András lengette be politikai akcióját az ország újranyitására, miközben Ujhelyi István (MSZP) Facebook-posztban kritizálta a Momentum elnökét, amiért az a saját pártjának tulajdonítja az akciót. Ujhelyi azt írta, hogy az Európai Parlament turisztikai szakbizottságának alelnökeként heteken át egyeztetett a szolgáltatói szektor szereplőivel. Ez alapján jelentette be a szigorítások enyhítésére vonatkozó javaslatait még a Momentum politikusai előtt, amelyet azonban a szövetségesük a sajátjaként állít be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.