Komoly anyagi segítség a csecsemőgondozási díj emelése

A munka mellett gyermeket vállaló nők a korábbinál több pénzt fognak hazavinni a következő hat hónapban.

Forrás: Facebook2021. 01. 08. 17:40
null
Novák Katalin Családokért Felelős Tárca nélküli Miniszter Budapest. 20201207 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elsejétől megemeljük a csecsemőgondozási díj összegét!

– ezzel a címmel töltött fel új videót közösségi oldalára Novák Katalin. A családokért felelős miniszter elmagyarázta, hogy a gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy az a nő, aki munka mellett szül, az ezt követő hat hónapban több pénzt fog hazavinni, mint amennyit azt megelőzően keresett. Ez úgy valósul meg, hogy a csecsemőgondozási díj (csed) összege a korábbi bruttó fizetés százszázaléka lesz, az eddigi hetven helyett.

A miniszter egy konkrét példán keresztül mutatja be, mekkora változást hoz majd a kismamák életében a

„CSED100”.

Egy bruttó háromszázötvenezer forintot kereső anyuka az eddigi szabályozás alapján nagyjából 208 ezer forintot kap csecsemőgondozási díjként, míg nettó fizetése kedvezmények nélkül 230 ezer forint körül alakul. Július elsejétől viszont a hat hónapig járó csed összege háromszázezer forintra nő a tárgyalt példa esetén.

– Ezzel segítjük a családokat, ahol a szülők dolgoznak, és emellett gyermeket is vállalnak – emelte ki Novák Katalin, hozzátéve: ilyen lehetőség sehol másutt nincsen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.