Kontrát Károly: A rendőrség az elmúlt tíz évben kiemelkedő eredményeket ért el

Mások mellett az euró bevezetéséről, a paksi atomerőmű bővítéséről, a Balaton védelméről, a közbiztonságról és a romák felzárkóztatásáról is hangzott el kérdés hétfőn a parlamentben.

Forrás: MTI2019. 03. 25. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a DK-s Varjú Lászlónak arra a kérdésére, hogy mikor lesz Magyarországon euró azt felelte: a kormány felelősen kíván ebben a kérdésen is gazdasági döntést hozni, és akkor fogja az eurót bevezetni, amikor az a magyar emberek érdekét szolgálja.

Egy másik kérdésre, melyben az LMP képviselője, Demeter Márta a paksi atomerőmű-bővítés nemzetközi szerződésének módosítása ügyében érdeklődött az államtitkár úgy reagált: a nemzetközi hitelszerződés biztosítja, hogy az új erőmű hosszú távra rendelkezésre álljon, a magyar állampolgárok érdekét szolgálja, védőhálót jelent Magyarországnak. Ha a nemzetközi szerződés módosul, az kellő időben, előkészítve az Országgyűlés elé fog kerülni – közölte Tállai András.

A Párbeszéd képviselője szerint üzletemberek teszik tönkre a környezetet a Balatonon.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Kocsis-Cake Olivio felvetésére úgy reagált: a kormány elkötelezett a természet- és környezetvédelme szempontjainak érvényesítése és a Balaton védelme iránt. Az új területrendezési terv szigorúbb a korábbinál, a beépíthetőségre kevesebb lehetőséget ad, a kempingeket, strandokat jobban védi – jelentette ki.

Fidesz: milyen fejlesztések várhatók a rendőrségnél?

Hubay György a Fidesz képviselője arra mutatott rá, hogyan javult Miskolcon a közbiztonság a rendőrség fejlesztésének, a város és a rendőrség együttműködésének köszönhetően. Milyen további fejlesztések várhatók még a rendvédelem területén országszerte? – kérdezte a kormánypárti honatya.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: a rendőrség az elmúlt tíz évben kiemelkedő eredményeket ért el. A további eredményes munkához szükséges források szerepelnek a költségvetésben – folytatta, és szólt a többi közt a gépjárműbeszerzésekről is.

Csányi Tamás (Jobbik) a cigánytelepek felszámolását célzó komplex programok eredményességére kérdezett rá, valamint arra: szolgálják-e ezek az érintettek felzárkóztatását. Szerinte nem, mert csak a cigányság csekély részét érintik a programok és nincs megfelelő számú szakember sem.

Rétvári Bence válaszában felidézte a politikus egy korábbi beszédét, ahol még cigánybűnözésről beszélt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sorolta a jobbikos politikus korábbi, cigányellenes megnyilvánulásait.

A projektek célja, hogy kihúzza a zárványszerű telepeken élőket a negatív spirálból – mutatott rá az államtitkár.

Ehhez segíteni kell az ott élők társadalmi és területi integrációját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.