Korlátozzák Szegeden a parkolást

Magyar Nemzet
2020. 02. 22. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 78,275 milliárd forintos főösszeggel elfogadta a szegedi önkormányzat közgyűlése a város költségvetését. A büdzsét az Összefogás Szegedért Egyesület, az MSZP, a DK és a Momentum frakciójának 17 tagja támogatta, a Fidesz és a KDNP képviselői viszont tartózkodtak, illetve nemmel szavaztak.

Botka László polgármester a vita során elmondta, az önkormányzat a költségvetésének több mint 60 százalékát – 45,8 milliárd forintot – fordítja fejlesztésre. A városvezető szerint ez annak köszönhető, hogy az utóbbi két évben 25 százalékkal nőtt a városban működő cégek árbevétele, és így emelkedett az iparűzési adó bevétele is.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a Szegedi Nemzeti Színház, a Szabadtéri Játékok és a bábszínház közös működtetésére vonatkozó kérelmet terjeszt a kormány elé. Szintén döntés született négyszáz ingyenes, fenntartott belvárosi parkolóhely megszüntetéséről, és megvonták a parlamenti és önkormányzati képviselőktől, valamint a díszpolgároktól az ingyenes parkolás lehetőségét.

A javaslatot a momentumos Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok terjesztette elő, aki kifejtette, hogy az ingyenes parkolóhelyek megszüntetésével augusztustól húsz százalékkal nő a belvárosban igénybe vehető parkolók száma, ami által csökken a helyet kereső autósok okozta környezetterhelés is. Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője ugyanakkor úgy vélekedett, a parkolás átalakítása nem oldja meg a város közlekedésszervezési problémáit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.