Kormánypártiak állnak ki Jászberényért

Nem hagyják magára Jászberényt, a kormánypártok dolgoznak tovább, és próbálnak kármentést végezni a település érdekében – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Tamás Zoltán jászberényi fideszes frakcióvezető. A politikus kiemelte: a balliberális vezetésű városban több beruházással is gondok adódtak a tavaly októberben kezdődött új ciklusban.

2020. 08. 04. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kapkod a jelenlegi balliberális városvezetés, a beruházásokat sorra megakasztják – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a jászberényi Fidesz-frakció vezetője. Tamás Zoltán példaként említette a régi Malom épületét, amelyet az előző ciklusban, a kormánypárti vezetés idején kulturális központtá szerettek volna átépíteni. Ehhez 2018-ban 800 millió forint támogatást nyertek, több száz millió forint önerőt biztosítottak, majd az összeget később ki kellett egészíteni, de ehhez Tamás Zoltán szerint megvolt a fedezet. – A vállalkozó hozzáfogott a munkához, de idén tavasszal csúszást szenvedett a beruházás a koronavírus-járvány és egyéb okok miatt. A kivitelező tájékoztatta a gondokról és a megoldásokról is a városvezetést, a határidő kitolását kérte, erre viszont felbontották a szerződést a vállalkozóval. Feljelentették továbbá az expolgármestert és a volt jegyzőt, mondván olyan nyilatkozatot írtak alá, amelyek szerint a kötbért nem lehet érvényesíteni a vállalkozóval szemben, ami persze nem igaz.

Nem tudjuk, a félbehagyott épület torzóként meddig éktelenkedik majd a város közepén

– fogalmazott Tamás Zoltán.

A jászberényi fideszes frakcióvezető beszélt a piac építéséről is, amellyel szintén problémák vannak. – Az építés közben kiderült, hogy a régi piac alapja nem lesz megfelelő az új létesítmény alá, ezért pótmunkát kellett végezni. Az új munkára külön közbeszerzést írtak ki, amelynek a lefolytatását a hatóságok is rendben találták, a kivitelezés nettó ötvenmillió forintba került. Ezután rendben haladt a fejlesztés, a piacot műszakilag átadták, de mivel a vállalkozó pótmunkáját nem fizették ki, itt megakadtak a folyamatok. Nagy kérdés, a jászberényiek mikor vehetik birtokba a piacot – mutatott rá Tamás Zoltán.

Komoly vita van Jászberényben egy másik fejlesztés, a munkásszálló tervezett építése miatt is.

Ezt szintén a régi városvezetés indította el, pályázati pénzt is nyertek a fejlesztéshez, de időközben a koronavírus-járvány és az Elextrolux gyár bezárása miatt a kormánypártok elálltak a beruházástól. A fideszes frakció és a Mi Hazánk önkormányzati képviselője is úgy véli, hogy mivel drasztikusan lecsökkent a városban a vendégmunkások száma, nincs szükség most munkásszállóra. – Ezt a fejlesztést a városvezetés viszont mindenáron el akarja kezdeni, egy rendes és rendkívüli testületi ülésen is meg akarták szavazni a beruházás elkezdését, de ebben mi nem vagyunk partnerek, mert okafogyottá vált a munkásszálló építése, és a fejlesztés lényegesen meg is drágult volna. A városvezetés közben arról beszél, hogy valójában bérlakás programot indítana, csakhogy nem arra nyertük a támogatást, így csak munkásszállót lehetne építeni – hangsúlyozta a fideszes frakcióvezető.

Tamás Zoltán kitért arra is, hogy

a balliberális frakció miatt csaknem ellehetetlenült a zárszámadás elfogadása,

a Közösen Jászberényért Egyesület képviselői első körben, július 15-én nem szavazták meg a saját polgármesterük által előterjesztett indítványt. Ehhez csak másodszorra, két héttel később a fideszes frakcióvezető és a Mi Hazánk képviselőjének a szavazatával lett meg a kellő támogatás. – A sok-sok kudarc miatt lehet az, hogy a balliberálisok soraiból egyre többször emlegetnek új választást. Talán nagy lehet a városvezetésnek a kabát, ezért szeretnének előremenekülni. Ez provokáció, mi viszont kitartunk a választók akarata mellett, a város érdekében tovább akarunk dolgozni. Más a helyzet, ha lemond a polgármester, akkor állunk a megméretés elébe – szögezte le Tamás Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.