Koronavírus: A fél világ Magyarországra irigykedik

Legfeljebb néhány olyan szerencsés ország van Európában, mint Magyarország, mert itt nagyon hamar és nagyon határozott döntések születtek – mondta Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora, a 24.hu -nak adott interjújában.

Forrás: 24.hu2020. 05. 14. 17:00
null
Dr. Merkely Béla szerint egyre többet tudunk a korona-vírusról Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden vírusjárvány úgy jelentkezik, mint egy hegy, aminek csúcsa is van. Abban az esetben, amikor ezt mindenféle beavatkozás nélkül hagyják, akkor a lakosság nagy részét megfertőzi és gyorsan kialakul a nyájimmunitás. Legfeljebb néhány olyan szerencsés ország van Európában, mint Magyarország, mert itt nagyon hamar és nagyon határozott döntések születtek – mondta a Semmelweis Egyetem rektora, majd kiemelte:

A fél világ Magyarországra irigykedik, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. A korai restriktív intézkedéseken túl a nagyon fegyelmezett lakosságnak is köszönhető, hogy nem értük el azt a csúcsot, amit a többi ország. Ha ezt nem így csináljuk, akkor sokkal nagyobb baj lehetett volna.

Nálunk a járvány menete úgy nézett ki, hogy elindult felfele a hegyen, de nem csúcsra, hanem egy platóra ért. Ezen jöttünk szépen lassan lefele.

Fotó: Kurucz Árpád

Ha a nem ilyen intézkedéseket hozunk, akkor előfordulhatott volna, hogy egy-két menetben eljutunk arra a fertőzöttszámra, ahova mondjuk Olaszország – az intézkedéseknek és a lakosok rendkívüli fegyelmezettségének köszönhetően nem így történt.

Szépen ellaposodott a görbe, és oda jutottunk, hogy gyakorlatilag május 4-én abszolút biztonsággal lemenedzselhető volt az érettségi – mondta Merkely Béla a 24.-nak adott interjújában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.