Koronavírus elleni gyógyszerekkel üzletelt egy orvos

A bűnügyi felderítés során beszerzett bizonyítékok alapján egy budapesti orvos koronavírus-betegségben szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedett. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség február 18-án végrehajtott akciója eredményeként az ügyben két embert vettek őrizetbe, több személyt előállítottak, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. Az orvos letartóztatására indítványt tett a nyomozó hatóság a Fővárosi Bíróságnak.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2021. 02. 19. 10:32
Fővűrosi Nyomozó Ügyészség
Ez a tabletta nem kerülhetett volna ki a kórházból Forrás: ugyeszseg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult nyomozás egy budapesti kórház orvosa és bűntársai ellen. A gyanúsítottnak munkaköréből adódóan hozzáférése volt egy fővárosi kórház Covid–19 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló speciális gyógyszerkészletéhez. Ezeket a készítményeket kizárólag kórházakban, szoros orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják a betegek gyógyítására. A bizonyítékok szerint az orvos és egy korábbi, a koronavírus fertőzésen átesett, ezekkel a szerekkel kezelt páciense összejátszottak a bűncselekményben. A már meggyógyult beteg közreműködésével a doktor a Covid–19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket a kórház tudta nélkül eladta.

A nyomozó ügyészség szerint a sikkasztás mellett sokkal nagyobb bűn, hogy az orvos a cselekményével az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, és ezáltal a koronavírus-betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki a kórházban. Ezen túlmenően azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a fenti gyógyszereket betegével együttműködve értékesítette, hiszen azok alkalmazását, használatát már nem tudta ellenőrizni.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, tizenegy helyszínt érintő akciót hajtott végre, az orvos és a gyógyszerbizniszt kitaláló, gyógyult beteg mellett kilenc, eddig azonosított vásárlónál tartottak házkutatást. A nyomozati eljárás helyszínein az eljáró ügyészek gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben eddig összesen öt embert állított elő, két személyt, az orvost és volt betegét őrizetbe vette. Egyelőre sikkasztás és vesztegetés bűntett gyanúja miatt folyik a nyomozás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.