Koronavírus-fertőzés az óbudai zsinagógában

A közösség öt tagja – köztük Köves Slomó – megbetegedett, ezért szünetelnek az istentiszteletek.

2020. 07. 27. 13:17
null
Köves Slomó bejelentette: szüneteltetik az istentiszteleteket Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szüneteltetik az istentiszteleteket az óbudai zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírustesztje pozitív lett – olvasható az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) honlapján.

Azt írták: az óbudai zsinagóga közösségének öt tagja, köztük Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija lett beteg a múlt héten „könnyű lefolyású vírusos tünetekkel”.

A hét során többen végeztek Covid–19-gyorsteszteket, amelyek mind negatív eredményt mutattak, a hét végén azonban egy PCR-teszt eredménye pozitív lett, ezért a zsinagóga vezetősége úgy döntött, szüneteltetik az istentiszteleteket mindaddig, amíg minden érintett el nem végzi a PCR-tesztet.

Azt kérték, hogy azok a közösségi tagok, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, keressék fel háziorvosukat. Hozzátették: ha bármiben segítségre van szükségük, forduljanak az EMIH operatív törzséhez a [email protected] címen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.