Korózs Lajos lemondás helyett követelőzik

Ahelyett, hogy a kamuvideó készítése miatt lemondott volna a népjóléti bizottság elnöki tisztéről, Korózs Lajos most ötszázezer forintos egyszeri juttatást, százszázalékos táppénzt, valamint megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést követel a szociális ágazatban dolgozóknak.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2020. 11. 07. 16:41
null
Korózs Lajos szocialista képviselő turnézta végig Németh Athinával a médiát Forrás: Youtube/ATV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombati online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy minden szociális ágazatban dolgozónak is – függetlenül munkahelye fenntartójától – meg kell kapnia azt az ötszázezer forintos egyszeri juttatást, amelyet az egészégügyben dolgozóknak már eljuttattak. Korózs Lajos szerint a kormánypárt nem hivatkozhat arra, hogy erre nincs költségvetési forrás, mert „ha van Semjén Zsolt vadászati kiállítására 52 milliárd forint, akkor legyen 45 milliárd forint a szociális ágazatban dolgozókra is”.

Korózs Lajos Németh Athina álmentős történetére építette fel a hazug propagandavideót
Fotó: ATV/YouTube

A politikus elmondta, az intézkedés kilencvenezer embert érintene, így meg kellene kapniuk az egyszeri juttatást a bentlakásos idősotthonban, az idősek nappali ellátásában és az otthoni segítségnyújtásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, a gyermekjóléti szolgálatban, továbbá a hajléktalan- és fogyatékosellátásban dolgozóknak, és a szenvedély- és pszichiátriai betegeket gondozóknak is. Az MSZP ezen kívül követeli, hogy mindenhol legyen elegendő és minőségű védőfelszerelés. Korózs Lajos kitért arra, számtalan panasz érkezik pártjához arról, hogy nem mindenhol biztosítottak a járványügyi védekezéshez szükséges védőfelszerelések. A szocialista politikus kijelentette azt is, hogy a szociális ágazatban dolgozókat is megilleti a százszázalékos táppénz, ha munkavégzésük alatt fertőződtek meg.

Ismert: a kormánypártok a napokban egyértelművé tették, elfogadhatatlan, hogy a „kamuvideós” Korózs Lajos vezesse az Országgyűlés népjóléti bizottságát. Mint közleményükben fogalmaztak, a baloldal a kezdetektől nem segíti a járvány elleni védekezést: nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, külföldön támadták Magyarországot, ráadásul kamuvideót is készítettek egy álmentőssel a magyar egészségügy lejáratására. Felháborítónak nevezték, hogy ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.