Korszerűsítik a hódmezővásárhelyi kórházat

A járóbeteg-rendelőt két szinttel bővítik, ahol korszerű belgyógyászati és gyermekosztály kap helyet.

Forrás: MTI2020. 03. 13. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétmilliárd forintos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat, az uniós támogatással megvalósuló projekt során korszerű diagnosztikai eszközöket is kap az intézmény – tájékoztatta a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója az MTI-t.

Kallai Árpád közölte, a fejlesztés a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

A projekt teljes értéke meghaladja a 3 milliárd forintot, ebből a hódmezővásárhelyi intézményre eső rész mintegy 2,3 milliárd forint; nagyobbik része uniós forrás, több mint 300 millió forint pedig a magyar kormány támogatása.

A vásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőjét két szinttel bővítik, ahol korszerű belgyógyászati és gyermekosztály kap helyet, a ráépítés lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.

A kórházban mintegy 700 millió forintból eszközfejlesztés is megvalósul. Elsősorban a különböző daganatos betegségek korai felismerését segítő berendezéseket vásárolnak, a bőr-, emlő- és tüdőrák szűréséhez szükséges infrastruktúrát javítják. Emellett komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény, és korszerűsítik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai diagnosztikájához szükséges berendezéseket is.

Szatmárnémetiben a Hódmezővásárhelyen több mint egy évtizede indult Egészséges Vásárhelyért Program tapasztalatait fölhasználva indul prevenciós program. Ennek megvalósítása érdekében új eszközöket vásárolnak, képzéseket és lakossági tájékoztató kampányokat szerveznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.