Kósa Lajos: Az ellenzék hatalmas kudarccal indul az önkormányzati választáson

Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szombaton, a kampány első napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 08. 24. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-KDNP az építkezés, a fejlődés pártján áll, amit együttműködéssel lehet elérni, nem pedig úgy, hogy „elkezdünk háborút vívni az egyébként 2022-ig nyilvánvalóan hivatalban lévő kormánnyal” – mondta.

Kósa Lajos kifejtette: az ország népességének 78 százaléka lakik olyan helyen, ahol lesz fideszes vagy Fidesz által támogatott polgármesterjelölt. A 10 ezer lakosnál népesebb 169 településen mindenhol lesz fideszes vagy a kormánypárt által támogatott polgármesterjelölt – közölte, úgy értékelve, hogy a Fidesz – szemben a többi induló szervezettel – teljes országos lefedettséget tud maga mögött.

Arról is beszélt, hogy az ellenzék a 10 ezernél több lakosú települések mindegyikében akart közös polgármesterjelöltet állítani, ám a jelenlegi számok azt mutatják, csak 53 ilyen helységben van az ellenzék által állított, illetve támogatott jelölt, és mindössze 31 ilyen településen van egy az egy elleni felállás.

A politikus értékelése szerint „az ellenzék stratégiája megbukott (...), az ellenzék hatalmas és teljes kudarccal indul a választásokon”. „Bárki is kotyvasztotta ezt össze”, ez egy nagyon súlyos kudarc – fogalmazott.

Az önkormányzati választás a harmadik olyan országos szavazás lesz, amelyen az ellenzék stratégiája a teljes összefogásra alapul – mondta Kósa Lajos. Jelezte ugyanakkor, hogy ez sem a tavalyi országgyűlési, sem az idei európai parlamenti választáson nem valósult meg, és „a józan ész szabályai szerint” most sem az néz ki, hogy megvalósították volna az együttműködést.

A kampányfőnök arról is beszámolt, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei közül elsőként a miskolci Alakszai Zoltán adta le a szükséges támogató aláírásokat.

A nyugdíjasok rezsiutalványával kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt mondta: a kampány kedvéért „nem kell abbahagyni” a magyaroknak kedvező lépéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.