Kovács Zoltán: A Fidesz vezetése nem hagyta, hogy megbontsák a Néppárt egységét

A Néppárt mai döntésével az emberek nyertek, mivel a lényeg majd a május 26-ai európai parlamenti választásokon dől el – jelentette ki Kovács Zoltán az ECHO TV V4 – Európa jövője című műsorában. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a Fidesz vezetése felelősen döntött, amikor nem hagyta, hogy megbontsák az EPP egységét, illetve azzal, hogy mi sem borítottuk fel ezt az egységet.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 21. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tulajdonképpen lefagyasztottuk a helyzetünket a pártban – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: ezzel annak lehetőségét is nyitva hagytuk, hogy a Néppárt visszatalál a bevándorlásellenes kereszténydemokrata alapokra. De meg kell várni, hogy az európai választók hogyan döntenek, onnantól kezdve lesz lehetőség minden következményről, lehetőségről, illetve a jövőről beszélni

Évek óta próbáljuk az EU-ban lévő vitákat visszarántani a józan ész talajára, de sajnálatos azt látni, hogy ezek a viták az EPP-n belül is zajlanak. Alapvető kérdésekről kellene dönteni, például arról, hogy megengedhető-e, hogy az történjen Európával a migráció terén, ami az elmúlt három évben történt. Ebben a kérdésben a Néppárt nem volt képes egy bevándorlásellenes álláspontot felvenni – emlékeztetett Kovács Zoltán.

A frakció jelentős része lepaktált a bevándorláspárti baloldallal. Ebben a küzdelemben a józan ész a valódi választóvonal – szögezte le a politikus. Illetve van egy új választóvonal az európai pártrendszerekben, hiszen a Néppárt, ami alapvetően kereszténydemokrata alapokon szerveződő ernyőszervezet volt, mára mélységesen megosztott ezen vonalak mentén.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.