Kovács Zoltán: Az új Európai Bizottság ne saját politikai irányvonalat vigyen

Az elsődleges cél a következő három hónapban, az Európai Bizottság mandátumának lejártáig, hogy semlegesítse a kormány a leköszönő testület bevándorláspárti politikáját – jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus kifejtette: az új bizottságtól a magyar kormány azt várja, hogy ne legyen politikai testület.

Forrás: Hír TV2019. 08. 01. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán közlése szerint az Európai Bizottság új elnöke, Ursula von der Leyen megelőlegezett bizalmat kapott, mégpedig azt, hogy elődjétől eltérően valóban végrehajtja majd az Európai Tanács, vagyis az európai miniszterelnökök, valamint elnökök iránymutatását és nem saját politikai irányvonalat kíván vinni.

Az új bizottság megalakulása előtt Orbán Viktor miniszterelnök legfontosabb feladata, hogy a rá váró megbeszéléseken és egyeztetéseken, hogy az új bizottságba vetett megelőlegezett bizalmat határozottan képviselje

– közölte az államtitkár.

A magyar kormányfő és az Európai Bizottság új elnökének csütörtöki találkozójávalkapcsolatban Kovács Zoltán egy őszinte találkozóra számít. A politikus kiemelte, a magyar kormány álláspontja ismert és abból nem enged, ezért is folyamatos a politikai boszorkányüldözés. Úgy fogalmazott, az Orbán-kormány nem áll be abba a sorba, amit Brüsszelben és a bevándorláspárti politikusok konyhájában kitaláltak.

Ebben mi egy talpalatnyit nem tudunk engedni, a mandátumunk talán soha nem volt ilyen erős

– mutatott rá.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető adásunkban felvetette, Nancy Goodman Brinker korábbi budapesti amerikai nagykövet kétes hírűnek nevezte Magyarországot, az amerikai Demokrata Párt részéről pedig többször is érkezik bírálat, Kovács Zoltán elmondta, a 2020 amerikai elnökválasztási év és úgy tűnik, hogy hazánk nem fogja tudni magát függetleníteni az Egyesült államok belpolitikai küzdelmeitől, különösképpen azért, mert a demokraták egy olyan ideológiát építettek fel, amelyben Magyarországot és a hasonlóan gondolkodó országokat biztos, hogy ellenpéldaként fognak felhozni.

Az államtitkár közlése szerint a magyar kormány az elmúlt években bebizonyította, hogy minden szinten és fórumon partnere és szövetségese az Egyesült Államoknak.

Nem szeretnénk olyan vitákban részt venni, amelyekben egy felesleges ideológiai máz jelenik meg

– húzta alá Kovács Zoltán, s emlékeztetett, az Obama-adminisztráció alatt állították fel azokat a kritériumokat, amely megmérgezték a magyar-amerikai, az amerikai magyar kapcsolatokat, ugyanakkor a Trump-adminisztrációval sikerült új fejezetet nyitni.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.