Kovács Zoltán: Mintha csak a Soros-tervet olvasnánk az európai liberálisok új bevándorláspárti javaslatában

Mintha csak a Soros-tervet olvasnánk az európai liberálisok (melynek egyébként a Momentum is tagja) új bevándorláspárti javaslatában – közölte Facebook-oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 18:04
null
Kovács Zoltán szerint évtizedes hagyományt elevenítenek fel Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarországot meg kell őrizni magyar országnak, Európát pedig európainak.

A Facebookra felkerült videójában Kovács Zoltán kifejtette:

„azt gondolnánk, hogy lassan öt évvel a migrációs válság után Európa felelős politikusai végre belátták a bevándorláspárti politikájuk kudarcát”.

Hozzátette: „sajnos nem ez a helyzet”. Most éppen az európai liberálisok tettek le egy újabb javaslatot az Európai Parlament asztalára. A „magukat Európa megújítóinak tekintő csoport” (Renew Europe) olyan javaslatokat tett az asztalra, amelyek „kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére” – jegyezte meg.

Eszerint – mint az államtitkár elmondta – lehetőséget, nem pedig veszélyt látnak a migrációban, menedzselni akarják, nem pedig megállítani. Ösztönözni akarják a bevándorlók beáramlását és a családegyesítést, állampolgárságot szeretnének nekik adni, illetve arra köteleznék az európai tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt a migránsok szétosztásában. Továbbá sokkal több szerepet, lehetőséget adnának azoknak az ngo-knak, amelyek eddig is aktívak voltak a bevándorlás segítésében.

Ez a „2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre tétele”

– jelentette ki Kovács Zoltán, hozzáfűzve: nevükben Európa megújításáról beszélnek, de „mi pontosan tudjuk, hogy ezek a tervek Európa pusztulásával járnának”.

Magyarország kormánya – ahogy az elmúlt öt évben is – következetesen a magyar emberek jogait és érdekeit képviseli az Európai Unióban – szögezte le az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.