A hétvégén újabb százezer ember kaphatja meg az oltást

– Ezzel átlépjük ez egymilliós határt a beoltottak számában – mondta el Kovács Zoltán államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 06. 13:27
KOVÁCS Zoltán
Kovács Zoltán szerint jól haladunk az oltakozással. Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki Kovács Zoltán a közmédiának.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a Vakcianinfo.gov.hu oldalon. Hozzátette:

Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

Kovács Zoltán szerint jól haladunk az oltakozással
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

– Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért. – A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony – emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is, hogy

a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál.

– Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része – hangoztatta. Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban – lépésről lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.