Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI2020. 09. 30. 8:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint éjszaka mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével megpróbáltak felmászni a határkerítésre és bejutni Magyarország területére. A rendőröket kövekkel dobálták meg, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök az erőszakos határátlépési kísérleteket többször is megakadályozták, és előállítottak három külföldit, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás is indul az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.