Kövér László: A Néppártnak van szüksége a Fideszhez hasonló pártokra

Nem a Fidesznek van szüksége az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint a Fidesz – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Bayer showban. Kövér László szerint szükség van azokra a pártokra, amelyek Európa kulturális, morális értékeit még őrzik, hogy megállítsák azt a balratolódást, ami jellemzi a Néppártot, amióta Angela Merkel német kancellár lett.

Forrás: Hír TV2019. 05. 20. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint az Európai Néppárt frakcióvezetője a jogi hézagokat kihasználva az elmúlt években mintegy 400 ezer eurót tett zsebre, sőt később kiderült a fordítókon is spórolt. Manfred Weber botrányával kapcsolatban a Bayer showban Kövér László kijelentette, nem szívesen kommentálja az ügyet, mivel érdektelennek tartja azt. A házelnök szerint azzal, hogy az Európai Néppárt a bajor politikust választotta meg csúcsjelöltnek, a saját súlyáról is kiállított egy bizonyítványt, ami nem éri el azt a mértéket, hogy reagálni kellene Weber kampányának minden mozzanatára.

Az Országgyűlés elnöke jellegtelen karakternek gondolja Manfred Webert, s meglátása szerint, ahogy haladunk előre az időben egyre jobban csökken annak az esélye, hogy ő lesz az Európai Bizottság elnöke.

Bayer Zsolt műsorvezető kérdésére, hogy csökken, vagy növekszik-e annak az esélye, hogy a Fidesz bennmarad-e az Európai Néppártban, Kövér László úgy vélekedett, jelenleg ezt nem lehet megjósolni, hiszen az EP-választás után a mandátumszámok ismeretében derül majd ki, lesz-e a magyar kormánypártnak akkora súlya, hogy a Néppárt balracsúszási folyamata megállítható-e. Ez az Európai Néppárt jövőjét is meg fogja határozni (…) Igazándiból nem nekünk van szükségünk az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint amilyen a Fidesz, vagy akár olyan pártokra, amik most nincsenek az Európai Néppárton belül, de szívesen belépnének, mint a lengyel PiS, vagy az olasz Liga – tette hozzá a házelnök. (Korábban Orbán Viktor javasolta, hogy az EPP működjön együtt a Matteo Salvini vezette olasz jobboldallal – a szerk.)

Kövér László szerint a Néppártnak olyan pártokra van szüksége, amelyek Európa kulturális, morális, önazonossági karakterét még őrzik a maguk programjában és értékrendjében, valamint szeretnék, ha országuk is megtartaná a nemzeti, keresztény karaktert.

Az Országgyűlés elnöke figyelmeztetett, ha a pártcsalád vezetése ezt nem veszi észre, akkor az Európai Néppárt teljes mértékben el fogja veszíteni jelentőségét. Úgy fogalmazott, a baloldalnak mindig meglesz a maga abnormális bolondériája, mint egy olyan karakteres program, amire annyi amennyi ember hajlandó szavazni.

Kövér László szerint ugyanakkor fel kell tenni a kérdést: mi a fészkes fenének szavazzon ma egy konzervatív ember azokra a pártokra, akik bennünket ki akarnak zárni az Európai Néppártból? Mi különbözteti meg a Néppárt 60 százalékát azoktól liberálisoktól, akik nyíltan vállalják, hogy ők liberálisok? Kövér László szerint az önazonosság elvesztése, a meghasonlás előbb-utóbb a halálhoz vezet politikai értelemben.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.