Kövér László: az EP-választás tétje Magyarország megőrzése a magyaroknak

Európai parlamenti (EP) választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint az ideinek, az, hogy Magyarország a magyar embereké marad vagy másoké lesz – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szerdán Szolnokon.

Forrás: MTI2019. 02. 20. 20:50
KVR Lszl
Budapest, 2018. december 5. Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a Megbékélés és fejlõdés - a horvát-magyar kiegyezés 150. évfordulója címmel megrendezett konferencián az Országház Vadásztermében 2018. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László a Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen a választási részvételre biztatott. Azt mondta: az a tét, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást vagy pedig azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, különösen az illegális migrációt.

A házelnök a Tiszaparti esték elnevezésű eseményen hozzátette: körülbelül ötször-hatszor hatékonyabban lehet ugyanakkora forrásból segíteni a migránsokon például az iskolák, kórházak újjáépítésével, felszerelésével, mint Európába hozatalukkal, ahol – mint mondta – a munkanélküliek táborát gyarapítják.

Kövér László emlékeztetett: a Politico brüsszeli hírportálnak közvélemény-kutatási eredményekhez kapcsolódó írása szerint a májusi európai parlamenti választásokon az Európai Néppárt veszít majd mandátumai számából, a szocialisták, szociáldemokraták pedig még náluk is többet veszítenek majd, és így a két frakciónak nem lesz már meg a többsége az EP-ben. A radikális jobboldalinak, „euroszkeptikusnak” elkönyvelt pártok pedig meg fognak erősödni – jegyezte meg.

A házelnök szerint éppen ezért meghatározó lesz, hogy az Európai Néppárton belül olyan képviselőket választanak-e meg, akik a saját pártjukon belül a konzervatív, szuverenista, a „nemzetek Európáját” elképzelők körébe tartoznak, vagy pedig olyan képviselőket delegálnak az Európai Néppártba, akik tulajdonképpen a liberálisoknál is lehetnének.

Kövér László azt mondta: bízik abban, hogy a belpolitikai mozgások eredményeként azok a képviselők kerülnek már eleve a listára, akik vissza akarnak fordulni az „Európai Egyesült Államokat megcélzó útról”.

Az Országgyűlés elnöke idézte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt mondta: „a bevándorláspártiak, a globalisták elfoglalták az európai intézményeket”. A cél, hogy visszafoglalják ezeket az intézményeket azoktól, akik az európai emberek ellenében használták őket – emelte ki az Országgyűlés elnöke.

Hozzátette: van ok az optimizmusra, de jól fel kell mérni „a baj nagyságát”, mivel – mint mondta – „az ellenfél mindenhova beépült és hálózatszerűen működik”.

Megítélése szerint a világba kitekintve leegyszerűsödött a politikai küzdelem két táborra: a konzervatív értékek, a család, a nemzet védelmében politizálókra és az ezzel szemben állókra, akik ezeknek a kereteknek a puszta létét is tagadják.

Kövér László azt mondta: az ellenzék igazi vezéreit a magyar határokon túl kell keresni, nevezzék őket bárhogy: „sorosistáknak, bevándorláspártiaknak, globalistáknak, föderalistáknak”.

Hozzátette: a magyarországi ellenzék „kárt okoz”, és mivel nem tudták megszólítani az emberek többségét, azt a téves következtetést vonták le magukban, hogy ennek az az oka, hogy „nem elég radikálisak, durvák, egyértelműek”.

Kitért arra, hogy 2010-ig a parlamenti képviselők a súlyos konfliktusok során sem léptek át bizonyos határokat, betartották az elemi normákat.

Emlékeztetve a Parlamentben december 12-én történtekre, kijelentette: az ellenzék nevetségessé és komolytalanná teszi magát.

Kiemelte: az ország ennél többet érdemel, egyben arra biztatta a jelenlevőket, hogy a májusi EP-választáson a Fideszre és a KDNP-re szavazzanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.