Kövér László: Magyarország támogatja Moldova európai integrációs törekvéseit

Magyarország független, politikailag és gazdaságilag stabil, folyamatosan fejlődő Moldovai Köztársaságban érdekelt – mondta az Országgyűlés elnöke.

Forrás: MTI2019. 12. 12. 16:32
KVR Lszl; GRECEANII, Zinaida
Budapest, 2019. december 12. Kövér László, az Országgyûlés elnöke fogadja Zinaida Greceaniit, a moldovai parlament elnökét az Országház Elnöki Szalonjában 2019. december 12-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor az Országházban megbeszélést folytatott Zinaida Greceaniivel, a moldovai parlament elnökével.

Az Országgyűlés sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kövér László kiemelte: a Moldovai Köztársaság nyugatról az Európai Unióval, északról és keletről pedig a posztszovjet térséggel határos, és ez a „geopolitikai meghatározottság felerősíti az ország belső stabilitásának és szuverenitása megőrzésének jelentőségét”.

Magyarország független, politikailag és gazdaságilag stabil, folyamatosan fejlődő Moldovai Köztársaságban érdekelt – mondta Kövér László, hozzátéve, „kapcsolatainkat az egymás iránti tisztelet és a kölcsönös elismerés alapján kívánjuk szorosabbra fűzni”.

A házelnök szólt arról is, hogy Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit. Ennek egyik legkézenfekvőbb példája a múlt héten sikeresen zárult parlamenti ikerintézményi program, amely hozzájárult Moldova és az EU, illetve a Moldova és Magyarország közötti együttműködés erősítéséhez, és segíti Moldova modernizációját.

A tájékoztatás szerint Zinaida Greceanii készségét fejezte ki az ikerintézményi program folytatására.

A felek egyetértettek a parlamenti bizottságok közötti közvetlen tapasztalatcsere fontosságában, és megegyeztek a mezőgazdasági bizottságok, a környezetvédelemmel és éghajlatváltozással foglalkozó bizottságok, valamint a külügyi bizottságok együttműködésében is – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.