Kövér László vezető orosz politikust fogadott az Országházban

Nyikolaj Fjodorovval folytatott megbeszélésén a házelnök kijelentette: Magyarország kiemelt szerepet tulajdonít a két ország parlamenti együttműködésének.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 17:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben fogadta Nyikolaj Fjodorovot, az Oroszországi Föderáció Szövetségi Gyűlése Szövetségi Tanácsának első elnökhelyettesét – közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a megbeszélésen Kövér László kijelentette: Magyarország kiemelt szerepet tulajdonít a két ország parlamenti együttműködésének, és érdekelt a további lehetséges együttműködési területek megkeresésében, amit – mint a házelnök fogalmazott – „számtalan esetben a törvényhozók közötti jó viszony lendíti előre”.

Kövér László rámutatott: noha tavaly növekedett a kereskedelmi forgalom, mind a gazdaság mind az agrárium területén vannak további kiaknázatlan lehetőségek.

Az Országgyűlés elnöke egyúttal köszönetét fejezte ki Nyikolaj Fjodorovnak -, aki egyben a Szövetségi Tanács orosz-magyar baráti tagozatának elnöke – a magyar ügyek iránti folyamatos támogatásáért, a józan párbeszédre és az együttműködésre való nyitottságáért.

„Hazánk célja a kölcsönös tisztelet és pragmatikus együttműködés talaján fenntartani és fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat” – fogalmazott a házelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.