Kövér László: Vissza kell állítani a megbomlott egyensúlyt!

A posztkommunizmus korszakának 2010-es lezárásával elindult végre a családvédelmi politika, a magyar modell – emelte ki az Országgyűlés elnöke.

2019. 09. 05. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délutáni, Demográfia és politika, magán- és közügyek, értékek elnevezésű előadássorozatot Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke nyitotta meg, aki felszólalását azzal kezdte, hogy minden ország, amely magával meghasonlik, az elpusztul. Aki meghasonlik, elveszíti lelki egyensúlyát védtelenné és kiszolgáltatottá válik, de tágabb összefüggésben szembekerülnek az örökölt értékrenddel, és felrúgják azt. „Nincs súlyosabb meghasonlás, mint ha az életet nem akarjuk tovább adni, mert az életnek nem célja, hanem értelme van” – mutatott rá a házelnök, aki hangsúlyozta, ez társadalmi és gazdasági szükségszerűség.

Rámutatott, hogy a demográfiai adatok azt mutatják, közösségünket a meghasonlás fenyegeti, a bölcsők helyett a koporsók száma növekszik. A 21. századi magyar valóságból kiragadva mondta, hazánk az egyetlen ország, ahol 4 évtizede kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak.

„A posztkommunizmus korszakának 2010-es lezárásával elindult végre a családvédelmi politika, a magyar modell. A népesedéspolitikai fordulat célja a 2,1-es termékenységi ráta 2030-ra. Mi ezt migráció nélkül szeretnénk elérni” – hangsúlyozta Kövér László.

Rámutatott, azt kell eldönteni, hogy az élet vagy a halál kultúrájának oldalára állunk-e? A rombolók célja az emberek elszakítása Istentől, és egymástól. „Ha nincs többé család, vagy vallás, nem lehet szabályok alá vetni a magánérdeket, és ha az nincs semmilyen demokrácia, a közakarat, a közérdek maga alá gyűri a magánérdeket, a magánakaratot” – emelte ki a házelnök, hangsúlyozva, hogy az ütközet bekövetkezett, a küzdelem drámai, és tragikussá válik, ha alulmaradunk.

„Vissza kell állítani a megbomlott egyensúlyt, hogy újra képesek legyünk különbséget tenni jó és gonosz, helyes, és helytelen, szép és jó között. Ehhez mentális fordulatra van szükség, és arra, hogy a normalitáshoz ragaszkodó többség legyen hajlandó ellenállni a támadásoknak. Azok a politikusok pedig, akik nem ezt teszik, bűnt követnek el. A halál kultúráját viszik mindazok, akik férfiban és nőben nem eggyé váló tárasakat, hanem riválisokat láttatnak, és a keresztény család fogalmát eltörölnék” – mondta végezetül Kövér László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.