Kozma Imre atya: Írjuk alá a nemzeti régiókról szóló petíciót!

Az atya emlékeztet arra, hogy május 7-éig van szükség egymillió aláírás összegyűjtésére.

2020. 04. 24. 12:06
null
A hátralévő négy hétben még sok szignót be lehet gyűjteni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés támogatására buzdít Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Kozma atya emlékeztet arra, hogy május 7-éig van szükség egymillió aláírás összegyűjtésére, ezért is kér minden magyar embert, hogy a www.irdala.hu weboldalon vagy a www.nemzetiregiok.eu címen szignálja a petíciót.

A kezdeményezőknek május 7-ig minimum hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a kezdeményezés a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülhessen. A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Kozma atya a Betegápoló Irgalmasrend Facebook oldalán így fogalmaz: Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja! Minden kattintás „mentőöv”! www.irdala.hu . A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek. Európa igazai segítségét várják. Mi, magyarok a Trianon-Diktátum 100. évfordulóján, elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel. Csak egy kattintás és életeket ment!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3043894325670640&id=876228662437228&__tn__=-R

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.