Közzétették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait

A felvettek harmada az idén először meghirdetett állami ösztöndíjas helyeken folytathatja tanulmányait.

2020. 08. 27. 15:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosak a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárok. A pótfelvételin próbálkozók mintegy hetven százaléka, közel 6600 jelentkező sikerrel vette az akadályt. A felvettek harmada az idén először meghirdetett állami ösztöndíjas helyeken folytathatja tanulmányait – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca pótfelvételi eljárásában azoknak a diákoknak biztosított lehetőséget a továbbtanuláshoz, akiket nem vettek fel vagy korábban nem adtak be jelentkezést. – Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehetett jutni az egyetemekre a pótfelvételin – írták, hozzátéve: augusztus 9-ig 9556-an jelentkeztek ily módon egyetemre vagy főiskolára, közülük 6596-an kezdhetik meg szeptemberben felsőfokú tanulmányaikat, 2235 hallgató pedig az eljárás eredményeként magyar állami ösztöndíjjal tanulhat tovább. A közlemény szerint az állami ösztöndíjas képzések közül a legtöbb (615) hallgató a pedagógusképzési területre került be, a második a műszaki képzési terület 320 fővel. Az agrár, az informatikai, a gazdaság- és az egészségtudományi alapképzési szakokon is több mint 200-200 hallgató kezdheti meg állami ösztöndíjas tanulmányait. Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről SMS-ben értesíti, a pótfelvételi eljárás részletes eredményeiről közleményben számol be. A ponthatárok már elérhetőek a felvi.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.