Kritikáiért felfüggesztették Szanyi Tibor párttagságát

A felfüggesztés a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa előtt most meginduló eljárás időtartamára szól. Szanyi Tibor a határozat után úgy nyilatkozott, hogy a távollétében hozták meg a döntést.

2019. 06. 29. 7:36
null
EP-választás - Az MSZP-Párbeszéd eredményvárója Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP országos elnöksége felfüggesztette Szanyi Tibor (képünkön) alelnök, leköszönő európai parlamenti képviselő és Fekete Zoltán, a szocialisták Pest megyei elnökének párttagságát – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel. A döntést a két politikusnak az EP- és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított magatartásával indokolták.

Hangsúlyozták továbbá, hogy az MSZP célja továbbra is az, hogy az önkormányzati választáson minél több település „kiszabaduljon a Fidesz fogságából”. Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösség egységének megbontására irányul – tették hozzá. A felfüggesztés a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa előtt most meginduló eljárás időtartamára szól.

Szanyi Tibor a határozat után úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy a meghallgatása nélkül, távollétében hoztak döntést. Tegnap még Brüsszelben tartózkodott, ahol a személyes ingóságait csomagolta össze, mivel hazaköltözik, mert megszűnt képviselői megbízatása.

Mint ismert, az MSZP-Párbeszéd csak egyetlen európai parlamenti mandátumhoz jutott hozzá a május 26-i választáson, azt végül a párt kampányát vezető Ujhelyi Istvánnak osztották ki – Szanyi kárára.

Emiatt Szanyi Tibor több dörgedelmes levelet is írt, amelyekben egyebek között degenerálódó belterjes klubnak, élőhalottnak, korruptnak nevezte a szocialista pártot. Azt is kilátásba helyezte, hogy saját mozgalmat vagy platformot hoz létre a szocialista párton belül. A pártvezetés viszont elhatárolódott tőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.