Különös pénzgyűjtésbe kezdett a Momentum

Fekete-Győr András pártja – bár a legutóbb még arról szóltak a hírek, hogy a Momentum félmilliárd forinttal nem tud elszámolni – pénzgyűjtésbe kezdett a koronavírus kapcsán.

2020. 04. 02. 6:34
null
A sikeres EP-választás után is toborozza a kádereket Fekete-Győr András pártja Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Momentumban létrehoztunk egy koronavírus-alapot annak érdekében, hogy eszközöket adjunk azok kezébe, akik a frontvonalban harcolnak – olvasható a Momentum Mozgalom felhívása a párt Facebook-oldalán. A poszt szerint a Momentum a beérkező adományokból főként maszkokat adományozna az orvosoknak, ápolóknak és mentőknek. A szép kezdeményezés érdekes fordulatot vesz, amikor valaki tovább olvassa az adományozásról szóló bejegyzést: az adományokat a párt saját bankszámlájára várják.

Annyit azonban kikötöttek, hogy a közlemény mezőben az adományozók tüntessék fel a „Koronavírus adomány” szavakat, valamint az adományozó nevét, lakcímét. Az akció hivatalos weboldala a Támogasd­amomentumot.hu, miközben elméletileg az orvosokat támogatnák a kezdeményezésben résztvevők.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szintén a közösségi médiában reagált az ellenzéki párt úgynevezett adománygyűjtésére. – A pofátlanságnak is van határa! A Momentum – bár a legutóbb még arról szóltak a hírek, hogy félmilliárd forinttal nem tudnak elszámolni – pénzgyűjtésbe kezdett a koronavírus kapcsán. A fiatalok azonban mindehhez a párt szokásos bankszámláját használják, ráadásul a pártok finanszírozásánál megszokott módon az adakozóktól lakcímet és nevet is kérnek – írta a miniszteri biztos.

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet kérdésekkel fordult a Momentum Mozgalomhoz, azonban egyelőre nem érkezett válasz a parlamenten kívüli ellenzéki párttól. Nem ez az első eset, hogy zavaros pénzügyekbe keveredik Fekete-Győr András pártja. Amint azt Farkas Örs is említette: az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum Mozgalom mintegy félmilliárd forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta. Ezért az ÁSZ 2019 januárjában törvényi kötelezettségének eleget téve feljelentést tett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.