Külügyminisztérium: Az ENSZ biztosa Hamed úrként emlegeti a terrorista Ahmed H.-t

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felháborítónak és abszurdnak tartja Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek küldött levelét, amely szerint Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon.

Forrás: MTI2019. 04. 30. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KKM kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ENSZ biztosa kritizálja a magyar törvényeket és a magyarországi eljárást, valamint úgy véli, hogy a magyar kormány a nemzeti konzultációban egy „rágalmazó kampányban” használta fel Ahmed H.-t.

A biztos szerint a terrorizmusra vonatkozó magyar törvények sértik az emberi jogokat, tehát – a levélben Mr. Hamedként említett – férfi nem terrorista.

A minisztérium kiemelte, a magyar törvények világosak és a magyar emberek biztonságát szolgálják. Továbbra is terroristának tekintenek mindenkit, aki a magyar határt és az azt védő rendőröket megtámadja – közölték.

A KKM elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszelben és az ENSZ-ben a bevándorláspárti erők közösen a terrorista Ahmed H. mellé álltak a magyar emberekkel szemben.

Hozzátették, az ENSZ biztosát Soros György emberének tekintik, mert a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.