Kunhalmi Ágnes cinikusan beszélt Gyurcsány Ferenc igazmondásáról

Kálmán Olga nagyon sokat ígér, de nem tudja mélységében alátámasztani, hogy honnan lesz minderre forrás – nyilatkozta az MSZP képviselője az ATV egyenes Beszéd című műsorában.

Magyar Nemzet
2019. 06. 21. 6:18
null
Az MSZP-s politikus továbbra is hisz a DK elnökének Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kálmán Olga nagyon sokat ígér, de nem tudja mélységében alátámasztani, hogy honnan lesz minderre forrás – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője az ATV egyenes Beszéd című műsorában szerda este.

A szocialista politikus szerint Karácsony Gergely az egyetlen olyan ellenzéki jelölt, akinek van rendes városvezetői tapasztalata, és ezt a szempontot semmiképpen sem szabad a választóknak elhanyagolniuk. Az ő jelöltjük nemcsak Zugló polgármestere, hanem Budapest közgyűlésének a tagja is, aki nemcsak a szakpolitikai kérdéseket, de a főváros apparátusát is jól ismeri.

Az MSZP-s politikus továbbra is hisz a DK elnökének
Fotó: Kurucz Árpád

Kunhalmi szerint nem mindegy, hogy 2022-ben az ellenzék milyen formában lesz, és nincs idő kísérletezni. Az MSZP-s képviselő elképzelhetőnek tartja, hogy DK elnöke a főváros ügyeibe is bele kíván majd szólni, ha Kálmán Olga nyer. A riporter kérdésére válaszolva Kunhalmi kijelentette: elhiszi Gyurcsány Ferencnek, hogy visszaléptetik jelöltjüket, ha az MSZP–Párbeszéd jelöltje nyer.

– Hiszen ő mindig igazat mond – tette hozzá cinikusan. Kunhalmi Ágnes elmondta, közös kampányra készültek Karácsony Gergellyel, mielőtt kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát támogatja. – Aztán jött a hideg zuhany, de már túl vagyunk rajta – fogalmazott a politikus.

Ennek ellentmondani látszik, hogy nem sokkal később megjegyezte: „Becsület és bizalom nélkül még egy jó versenyt sem lehet megcsinálni, nemhogy a Fidesszel és a nemzeti együttműködés rendszerével szemben harcolni.” Kunhalmi Ágnes arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban több DK-szavazó is odament hozzá, s a Karácsonyt érintő pártdöntés kapcsán az volt a véleményük, hogy ilyet nem lehet tenni.

A szocialista képviselő szerint nem támadhatja jobban az egyik ellenzéki erő a másikat, mint ahogy a Fideszt támadná, azonban érzése szerint jelenleg ez a helyzet. Ennek ellenére nekik meg sem fordult a fejükben, hogy nem támogatják az előválasztás győztesét, – bárki legyen is az –, hiszen nekik az a fontos, hogy a már meglévő budapesti ellenzéki többségnek a győzelmét semmi se veszélyeztesse – állította Kunhalmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.