Generációs konfliktust okozhat a járvány

A több hónapos bezártság után a fiatalok egyre kevésbé tűrik a szociális izolációt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 24. 12:28
A változékony időjárás sem szegte kedvét a fiataloknak
A változékony időjárás sem szegte kedvét a fiataloknak Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Generációs konfliktust okozhat, hogy mára a fiatalok váltak a koronavírus legfőbb terjesztőivé – közölte Steigervald Krisztián generációkutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. A fiatalok most lényegesen magasabb arányban terjesztik a vírust, mint az idősebb korosztály – fogalmazott a szakember.

Emlékeztetett arra, hogy a járvány első szakaszában elsősorban azokat az időseket hibáztatta a közvélemény a vírus terjedéséért, akik annak ellenére aktívan éltek, hogy a hatóságok otthon maradásra buzdították őket.

Mára ez a trend megfordult, mert a több hónapos bezártság után, a nyár kezdetével a fiatalok egyre kevésbé tűrik a szociális izolációt és keresik kortársaik társaságát, amely segíti a vírus terjedését

– mondta a szakember.

Hozzátette: a járvány felerősíti az amúgy is meglévő generációs ellentétet, mert az idősebbek nehezen értik meg, hogy mára lényegesen kitolódott a családalapítás ideje, vagyis a függetlenként eltöltött életszakasz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.