Lackner: A propaganda sajtó valótlanságokkal harsogja tele a médiát velem kapcsolatban

Közleményben reagált Lackner Csaba ex-MSZP-s képviselő arra, hogy a bíróság neki adott igazat egy rágalmazási perben.

2021. 02. 19. 18:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lackner Csaba kispesti ex-MSZP-s önkormányzati képviselő ma sajtóközleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy első fokon pert nyert Dódity Gabriella Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő ellen. Az ügy előzménye, hogy Lackner Csabával kapcsolatban Dódity arra utalt egy nyilvános Facebook-posztban, hogy kábítószert fogyaszt.

„A mai napon rágalmazás vétsége miatt a bíróság első fokon bűnösnek találta és megrovásban részesítette Dódity Gabriellát, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét, mert 2019. április 06-án becsület csorbítására alkalmas tényállításokat tett közzé velem kapcsolatban a Facebook-oldalán. A képviselő asszony a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy a vád tárgyává tett posztban egyértelműen arra utalt, hogy én kábítószert fogyasztok” – írta a képviselő.

Mint azt lapunk is megírta, ma a kispesti bíróság első fokon elítélte Dódityot, akit megrovásban részesített. Az ügy egyik érdekessége, hogy a bíróság nem engedte a valóság bizonyítását Dódity Gabriellának.

Lackner Csaba ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: „Bár a jobboldali sajtó mindenhol azt emeli ki, hogy a bíróság elutasította a valóságbizonyítást, ennek indokairól nem tesznek említést. Dódity Gabriella a vallomásában nem tudott megjelölni olyan közérdeket vagy jogos magánérdeket, amely a büntetőtörvénykönyv szerint egyáltalán lehetővé tenné a valóságbizonyítást.

Ráadásul az állításait a sajtóban csak posztja megjelenését és a büntetőeljárás megindítását követően (!!!) megjelent, többszörösen vágott, manipulált felvételekkel és közvetett tanúkkal szerette volna igazolni, amely a valóságbizonyítás elrendelése esetén is alkalmatlan lett volna az állításai igazolására.”

Az önkormányzati képviselő úgy zárta posztját, „Én is sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem rendelte a bíróság a valóságbizonyítást, mert az eljárás során én is szerettem volna bemutatni azokat a bizonyítékaimat – többek között drogteszteket, igazságügyi szakértői véleményeket – , amelyek bizonyítják, hogy

Dódity Gabriella és a propaganda sajtó már több mint egy éve becsület csorbító, valótlan állításokkal harsogja tele a médiát velem kapcsolatban.”

Mint ismert, a Magyar Nemzet és a Hír TV a 2019 októberében hozta nyilvánosságra a kispesti hangfelvételeket, amelyeken Lackner Csaba és társai különböző korrupciógyanús ügyekről beszélnek, egy videófelvételen pedig a képviselő fehér port szárít egy ventilátor előtt, majd csíkokba rendezgeti azt a bankkártyájával. Lackner és társai számos korrupciógyanús ügyet említenek Kránitz Krisztiánnal, a kispesti vagyonkezelő igazgatójával, valamint Gajda Péter szocialista polgármesterrel kapcsolatban is. Eközben a beszélgetések résztvevői „kóláról”, kokainról, csíkokról, szívásról beszélgetnek a felvételeken, teszik mindezt egyes esetekben jól hallható szippantások közepette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.