Lajoska a lavórban

Csak meg ne ússza!

Franka Tibor
2020. 06. 22. 15:06
KORÓZS Lajos
Budapest, 2020. május 5. Korózs Lajos, az MSZP képviselője szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kopott hokedlin lepattogzott zománcú lavór, benne áll Lajoska, a Korózs egy szál gatyóban. Bangóné meleg vizes lábast kap le a tűzhelyről, Kunhalmi, Szabó Tímea szivacsot szorongat, miközben Szél meg Hadházy felváltva gügyög a maflának, nehogy elsírja magát.

– Meg kell mosakodni, ha bepiszkoltad magad, Lajoska – csitítgatják.

Méghozzá piszkosul összemocskolta magát, mert az a sok sár, szitok, rémhír és gyalázat, amit hetente próbált Orbánra, Káslerre, kormányra dobálni, az bizony rajta maradt, ráragadt a gazdatestre. A többi is koszos, akik Lajoskát fürdetik, mert ők is úgy gyilkosozták meg hentesezték Káslert, Müllert meg az egész operatív törzset, hogy közben véres tekintetükből legalább 400 könyv elolvasása hiányzott.

És miközben Lajoskát meg saját magukat is tisztára szeretnék mosni, aközben a sosem volt mentőtiszt Németh (Repülős Gizi) Athinát, mint vályogvető cigányasszony a töreket, úgy tapossák a sárba – csak mentsék a bőrüket.

Álljon meg a fürdős menet! Azért, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda kivonult egy hazudozó, lelki sérült asszonyhoz házkutatást tartani, attól még Korózsnak, Bangónénak, Kunhalminak, Szabónak, Szélnek meg a társaiknak nem jár automatikusan a tiszta fürdőlepedő. Először adták a lovat alá, hogy hülyeségeket énekeljen MSZP-kottából, most pedig őt hibáztatva, mint használat után eldobandót, pocsolyába lökik. A szokásos baloldali viselkedés! Akár Dobrev Klára, aki Nagy Imre kommunista miniszterelnököt siratja, miközben a mártír egyik gyilkosának, Apró Antalnak, a nagypapának az ingyen kapott villájában lakik a családjával. Ezekben nincs emberség!

És akkor azzal védekezik Korózs, ő csak jóhiszemű volt, miközben nem vette észre, hogy az álmentős palira veszi. Ha Athina azt mondta volna, ugorjon a kútba, azt is megteszi. Gyáva és piti hazudozó, aki szándékosan terjesztett rémhíreket, és aki ezért büntetőjogilag felelős. Mert nem az a rémhírterjesztő, aki harmadmagával valamiről beszélget (az pletyka), hanem az, aki a valóságtartalmáról nem meggyőződve – érdeke és szándéka szolgálatában – a nagy nyilvánosság elé tárja. Ez pedig nem Németh Athina, hanem az „alkotó” és kiadó Korózs meg az MSZP. (A kóter minimum közös.)

Ágnes asszony mossa, mossa Lajost a lavórban, a többiek is derekasan szorgoskodnak körülötte. Csutakolják egymást, de a kosz nem jön le róluk, pedig a TASZ, Vágó István meg Magyar ügyvéd úr és más kikupálódott szabadságjogi bozótharcosok – akik már gyerekkorukban késsel-villával ettek – most lajtos kocsira való liberális katyvasszal igyekeznek lemosni a mocskot, de már rájuk égett.

A Patyolat pedig bezárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.