Lánczi Tamás: A liberalizmus nincsen jó bőrben

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt a XXI. Század Intézet igazgatója, aki Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédéről és annak hatásairól beszélt.

Forrás: Hír TV2019. 07. 30. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója, aki Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédéről és annak hatásairól beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

A miniszterelnök utalt arra, hogy „karddal és kőműves kanállal” kellett építeni az elmúlt 9 évet. Milyen természetű politikai támadásokra lehet számítani azok után, hogy nyílt programot adott. Megfogalmazta mivel helyezkedik szembe, mint például a bevándorlás, valamint, hogy mit támogat, példaképpen a családokat. Ezekre fognak irányulni a támadások is? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

– Részint már most erre irányultak, a liberalizmus nincsen jó bőrben. Az látható, hogy ahol a mainstream liberális ideológia uralkodik azok az országok mennek lefelé. Nyilván miniszterelnök liberalizmus-kritikája a liberálisok elevenébe talál, fáj nekik. Érzik azt, hogy van az övékénél működőképesebb, valódi megoldásokat kínáló világmagyarázat. Gyakorlatilag erre érvekkel nem nagyon tudnak válaszolni, ezért, ahogy pestiesen szokták mondani „izomból csinálják”.

Felhasználják azt a hihetetlen médiahátszelet, ami Nyugat-Európában és részint az USA-ban is rendelkezésükre áll és ezen keresztül egyfajta verbális pogromot hajtanak végre a magyar kormányfő illetve a magyar kormánytagok, meg hát néha egész Magyarország ellen is.

– mondta Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.