A főváros felelős a Lánchídért

„Cselekedjen végre Budapest és Magyarország érdekében! Kezdje el azonnal a Lánchíd felújítását!”

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 9:46
null
A Fidesz frakcióvezetője szerint ha akar, tud segíteni Karácsony Gergely Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány tartja, amit korábban mondott, Karácsony Gergely főpolgármester viszont felesleges vitát próbál gerjeszteni, ebben a kormány nem akar partner lenni, inkább azt szeretné, ha felújítanák a Lánchidat – közölte Gulyás Gergely tegnapi sajtótájékoztatóján az Országházban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: ha Tarlós István lenne a főpolgármester, már zajlana a felújítás.

A Fidesz budapesti elnöke – tegnapi Facebook-bejegyzésében – arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal kezdje meg a Lánchíd felújítását. Láng Zsolt azt írta, Budapest főpolgármesterének lenni megtisztelő, történelmi lehetőség, ugyanakkor sok alázatot, áldozatot és munkát követel. „Ezek a szavak nem tudom, mit jelentenek Karácsony Gergelynek, de ha hisz a hivatali esküjében, cselekedjen végre Budapest és Magyarország érdekében!” – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy Karácsony Gergely sokallja a kormányzat augusztus 20-i kiadásait, s azt kéri, inkább adják oda azt a pénzt is, mert nem elég a Lánchíd felújításának támogatására a „Tarlós-időkből megörökölt” hatmilliárd forint.

Emlékeztetett, a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdona, s ez nemcsak jogokkal jár, hanem kötelességekkel is. „Például a szétmálló, lassan balesetveszélyes műtárgyak felújításának kötelezettségével. Az éves, több mint 300 milliárdos költségvetési pénz erre van” – írta. „Ha van forrás öt főpolgármester-helyettesre, párttanácsadók és anarchista aktivisták milliós megbízásaira, párttársak brüsszeli posztolgatására 112 millióért, 1,7 milliós fizetésű PR vezetőkre, akkor a nemzet egyik szimbólumának megóvására ­miért nem jut?” – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés január végi döntéseit is figyelmen kívül hagyva, az utóbbi nyolc hónapban semmit sem tett azért, hogy az engedélyes kiviteli tervekkel rendelkező Lánchíd felújítása megkezdődjön. A híd rekonstrukciójára mintegy 24 milliárd forint volt a 2019-es és a 2020-as fővárosi költségvetésbe betervezve. A legutóbbi kivitelezői tenderen 34-35 milliárdos ajánlatok voltak, de ezekben a híd mellett a Váralagút, a hídfők és a Széchenyi tér felújítása is szerepelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.