Látnok dollármilliárdosok, avagy mindig ők nyernek?

Bill Gates-nek és Soros Györgynek minden húzása bejön, mintha előre látnák a jövőt, vagy írni próbálják?

Forrás: Tűzfalcsoport.blogstar.hu2020. 04. 21. 13:08
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megegyezhetünk abban, hogy egy ilyen szintű világjárványra egy ország sem volt felkészülve. Voltak szerencsések, mint hazánk is, akiknek volt elegendő idejük felkészülni, beszerezni a szükséges védőfelszereléseket és így „várni” az elkerülhetetlent. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nagyjából január végétől kezdve mindenki rendszeresen nézte a John Hopkins Center által készített online térképet, amelyen a vírus terjedését lehet követni – kezdi elemzését a Tűzfalcsoport.

Úgy gondoljuk azonban, hogy viszonylag kevesen hallottak korábban erről az intézetről, így bizonyára nem jutott el túl sok emberhez, hogy milyen rendezvényt szervezett a John Hopkins Center a Világgazdasági Fórummal és a Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal közösen.

Végül elérkezünk 2020-hoz, amikor is Bill Gates már azt mondja meg, hogyan kell reagálni a koronavírus járványra, és ismét, hogyan lehet felkészülni a következő járványra. Természetesen globális választ sürget, az egy dolog, hogy a nemzetállamok mindent megtesznek saját állampolgáraikért, de segíteniük kell az afrikai és dél-ázsiai államoknak is. A vakcinák támogatójaként Gates az oltóanyag-fejlesztést is sürgeti, mondjuk ezen a ponton egyet is tudunk érteni vele – amíg nem hozza fel azt a nagyszerű ötletét, hogy mindenkibe ültessenek microchipet. Persze csak azért, hogy követni lehessen az egészségügyi állapotát. Nyilván.

Ahogyan azt Bill „Orákulum” Gates is megjósolta, a járvánnyal együtt jár egy kibontakozóban lévő, ám az előrejelzések szerint hatalmas gazdasági válság. A szigorú korlátozások miatt rengeteg ember veszítette el a munkáját – és sajnos valószínűleg lesznek még, akik munkanélkülivé válnak, számos vállalkozás megy tönkre, és természetesen a járvány elleni védekezésre óriási összegeket fordítanak a kormányok, így egyes országok is bajba kerülhetnek. Nekünk szerencsénk van, a magyar gazdaságot jó állapotban találta a válság, és a felelős nemzeti kormánynak köszönhetően valószínűleg más országokhoz képest viszonylag könnyen meg fogjuk úszni. De mit tegyenek azok, akik kevésbé szerencsések?

Nos, véletlenül erre is van egy „globalista” megoldás: a Világbank már 2017-ben gondolt rájuk! Ekkor ugyanis létrehoztak egy „járvány kötvényt” azoknak a fejlődő országoknak, amelyeket hirtelen járvány sújt. A kötvényeket azonban öt éves időtartamra hozták létre 500 millió dollár értékben, ezek tehát 2022-ben lejárnak. Hát nem szerencse, hogy 2020-ban kitör egy világjárvány és még pont van két év „szavatossága” a sürgős segítségnek? Sőt, véletlenül a kötvény által lefedett hat vírusfaj között pont szerepelnek a koronavírusok is. Micsoda áldás.

Van egy általunk már jól ismert figura, aki minden válságban meglátja a lehetőséget, hogy még jobban meggazdagodjon. Igen, Soros Györgyről van szó. Ha eddig úgy gondolták volna, hogy ebben a helyzetben nem tud valahogy megragadni egy lehetőséget, tévedtek. Soros – Bill Gateshez hasonlóan – bizonyára varázsgömbbel rendelkezik otthon, hogy ennyire a jövőbe képes látni. Kezdjük ott, hogy számos gyógyszergyártásban érdekelt cégben van részvénye, többek között a Wuxi Pharmatec Inc. (Wuxi Apptec) vállalkozásban is, amelynek egyik laboratóriuma Wuhanban található, a járvány kitörésének helyeként megjelölt piactól nagyjából 40 km-re (ez a távolság Kínában nem számottevő egy város esetében). Hiába volt már azonban Sorosnak egy jelentős portfóliója gyógyszert előállító cégekből, tavaly májusban 38 millió euró értékben vett részvényeket egy katalán gyógyszercégben, a Grifolsban. A barcelonai székhelyű cég specializációja vérből előállított termékek gyártása, így például fehér- és vörös vértesteket vonnak ki a vérből, valamint plazmát is. A befektetés kiválónak bizonyult, ugyanis a koronavírus járványból hasznot húzva az USA-val és Shanghaijal is megállapodást kötött a cég terápiás céllal vérből készített termékek előállításáról. Egyes tapasztalatok szerint ugyanis a gyógyult betegek véréből kinyert plazma segítheti a gyógyulást.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.