Lázár megdicsérte Botkát, Kubatov pedig visszaszólt

Kiváló stratégának nevezte Lázár Jánost Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, miután a hódmezővásárhelyi országgyűlési képviselő védelmébe vette Botka László szegedi polgármestert, mondván, a politikus soha nem tett durva megjegyzéseket a kormányra és a Fideszre. Kubatov szerint párttársa csak azért dicsérte Botkát, hogy egy alkalmatlan városvezető kerüljön Szeged élére, ellenkező esetben Hódmezővásárhely vezető szerepe megkérdőjeleződik. A helyzet ráadásul az, hogy Botka korábban többször is éles megjegyzéseket tett a kormányra és a Fideszre.

Magyar Nemzet
2019. 10. 07. 11:15
KUBATOV Gábor
Budapest, 2019. szeptember 29. Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor (képünkön) villáminterjúban válaszolt Lázár Jánosnak, a hódmezővásárhelyi térség fideszes parlamenti képviselőjének, aki korábban egy rádióinterjúban dicsérte Botka Lászlót, Szeged polgármesterét. A Fidesz alelnöke a Szegedma.hu portál kérdésére úgy reagált: Lázár János egy kiváló stratéga, védi a városát, ahol él. Így aztán az érdeke az, hogy egy alkalmatlan városvezető kerüljön Szeged élére, és Botka László pontosan ilyen. Kubatov Gábor hozzáfűzte, ha Szegedet egy erős, kormánypárti polgármester irányítja, akkor Hódmezővásárhely vezető szerepe megkérdőjeleződik. A fejlesztési forrásokból is jóval kevesebb jut majd Hódmezővásárhelynek.

– Szegednek soha nem volt még olyan felkészült és rátermett polgármesterjelöltje, mint Nemesi Pál – folytatta Kubatov Gábor, méltatva a Fidesz–KDNP által támogatott kihívót. Mint mondta, Nemesi Pál programját a szegediek írták, hosszas szakmai egyeztetések után, és ő az, aki határozottan, elkötelezetten ezt végre is fogja hajtani, ha bizalmat és felhatalmazást kap a város lakóitól. Előzőleg Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió 7-ben beszélt arról, hogy ő ellenzékben is olyan polgármester volt, aki tárgyalt a kormánnyal. Maga után pedig Botka László szegedi polgármestert hozta fel példaként. Szerinte a szocialista városvezető okosan politizált eddig, soha nem tett olyan kijelentéseket, hogy „le akarná csukatni a kormánytagokat”.

A helyzet azonban az, hogy Botka sokszor és nagyon keményen odaszólt az Orbán-kormányoknak és a Fidesznek is. Több mint öt évvel ezelőtt, 2014. január 25-én, az MSZP nagygyűlésén úgy fogalmazott, hogy a Fidesz lebontotta a demokráciát, tömegeket taszított nyomorba, Magyarországot pedig leszakadó országgá változtatta, amelyet több százezren hagytak el. Két éve, a Heti Válasznak adott nagyinterjúban kijelentette: a legrosszabbul teljesítő szocialista kormány is jobb volt, mint az Orbán-rezsim. Közel egy éve, az újabb és újabb botrányok idején a HVG-nek adott interjúban pedig arról beszélt, hogy a fideszes médiabirodalom támadja, de ő nem hátrál meg. – Nem hagyom gazemberekre a várost – tette hozzá akkor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.