Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

Az összes fővárosi földút aszfaltburkolatot kap a következő önkormányzati ciklusban — jelentette be tegnap a főpolgármester. Tarlós István elmondta: ez több mint negyven kilométernyi utat jelent, a beruházás első körében 13 kerület pályázott sikeresen. A főpolgármester ellenzéki bírálatokra reagálva emlékeztetett: a fővárosnak van klímastratégiája.

Forrás: MN2019. 07. 09. 9:50
TARLS Istvn; UGHY Attila
Budapest, 2019. július 8. Tarlós István fõpolgármester (j) és Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere a budapesti útépítési program keretében elkészült elsõ XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál 2019. július 8-án. A fõpolgármester közölte: a tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák. A program elsõ körében 13 kerület pályázott eredményesen, és így 181 földutat, mintegy 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint négy éven belül az összes budapesti – mintegy 225 kilométernyi – belterületi földutat leaszfaltozzák – jelentette be tegnap Tarlós István főpolgármester, a budapesti útépítési program részeként elkészült első, XVIII. kerületi út átadóján.

Hozzátette: a program a fideszes kerületi polgármesterek kezdeményezésére, az ő támogatásával, kormányzati finanszírozással indult el. Szavai szerint a beruházás első körében 13 kerület – köztük négy ellenzéki – pályázott eredményesen, és így 181 földutat látnak el szilárd burkolattal mintegy 41-42 kilométer hosszúságban.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– A két legnagyobb támogatást a XVIII. és a XXI. kerület kapta – közölte Tarlós István. Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre kormánypárti polgármestere kiemelte: egy közel egy évtizede tartó példás és eredményes együttműködés újabb állomásához érkeztek, és az állam, a főváros, valamint a kerületi önkormányzat közös munkájának köszönhető, hogy egyre nagyobb ütemben kapnak szilárd burkolatot a földutak.

Közben a főpolgármesteri hivatal közleményt adott ki, amelyben azokra az ellenzéki megnyilvánulásokra reagált, amelyek a 3-as metró légkondicio­nálását sürgetik. – Immár másodszor lő bakot az ellenzék pár napon belül. Először Karácsony úr reklamált „végre” budapesti klímastratégiát, nem törődve azzal, hogy ilyen nemcsak készült, de a Fővárosi Közgyűlés már tavaly áprilisban határozatban el is fogadta azt.

Most Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely poénkodott – már nem először – a jelenlegi ellenzék által 2010-ben romos állapotban itt hagyott, és a mostani kurzusban felújított metróvonal klímaberendezésének hiányán, azt hangoztatva, hogy a városvezetés a „marháknál is kevesebbre becsüli az embereket” – olvasható a kommünikében.

A főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a szocialista-liberális kormányzás alatt kötött Alstom-szerződéssel összefüggő perekben alig egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a városnak a jelenlegi vezetés. – Ennek alapján a BKV már fel is vette a kapcsolatot speciális klíma­gyártó céggel a 3-as metrószerelvények klimatizálása érdekében – húzta alá a főpolgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.