Legfeljebb kisebb változások lehetnek az Európai Bizottság összetételében

Legfeljebb kisebb változások lehetnek az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság összetételében a román és francia jelöltekkel kapcsolatos problémák ellenére – mondta Szabó Dávid József külpolitikai elemző.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemző ezt azzal támasztotta alá, hogy túl nagy politikai tőkét invesztáltak már az új bizottságba, a területek „robbanásszerű” újraosztása csak akkor képzelhető el, ha Emmanuel Macron francia elnök második jelöltjét sem fogadják el, és az elnök megpróbálja megakasztani a jelöltállítási rendszert.

Eddig három pártcsaládból három biztosjelölt bukott meg, ha nem akarják kockáztatni, hogy Franciaország megakassza a rendszert, akkor a kritikáktól függetlenül, előbb vagy utóbb elfogadják majd Macron jelöltjét – közölte az elemző.

Szabó Dávid József azt mondta, a román jelölt pozíciót gyengítheti, hogy nincs mögötte politikai többség az országban, Ursula von der Leyen azonban jelen állás szerint megvárja, amíg feláll az új román kormány és megnevezi delegáltját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.